Sucul pe care mulți români îl evită protejează inima. Mai mult de atât, e considerat ca fiind o bombă de vitamine și de minerale. Se consumă proaspăt și totodată ține și răceala la depărtare.
Natura ne oferă mai tot ceea ce avem nevoie pentru un stil de viață sănătos, dar și pentru o stare de bine. E esențial să consumăm cât mai multe, plante, fructe, dar și legume și să evităm produsele ultraprocesate.
Știm prea bine că sunt plante care au beneficii uimitoare pentru organism. De asemenea, fructele și legumele pot fi considerate o comoară pentru sănătate. Important este să le consumăm cât mai des.
Sucul pe care mulți români îl evită deși protejează inima și e o bombă de vitamine are la bază un fruct. Este vorba despre mango. Sucul de mango stimulează sistemul imunitar și întărește inima.
Chiar și așa, unele persoane evită să îl consume. Pentru mulți mango este prea dulce, sau prea aromat. În realitate însă, vorbim despre un suc cât se poate de sănătos, complex, care are beneficii uimitoare pentru organism.
Nutriționistul Christopher Mora a venit cu detalii în acest sens. Potrivit acestuia, beneficiile sucului de mango depind de modul în care este făcut și de cantitatea de zahăr pe care o conține. Pe lângă asta, sucul de mango e bogat în vitaminele C și A, care întăresc sistemul imunitar.
Fructul mai conține de asemenea magneziu, potasiu, dar și antioxidanți. „Sucul de mango conține antioxidanți precum mangiferina, care poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor”, notează expertul.
Sucul pe care mulți români îl evită deși protejează inima hidratează și organismul. Totodată, ajută procesul de digestie promovând o stare de sănătate generală cât se poate de bună.
Un consum regulat de suc de mango reduse stresul oxidativ, dar și inflamația. Iar beneficiile sale nu se opresc doar aici, după cum spun specialiștii. Fructul e bogat și în fibre, care la rândul lor au un rol esențial.
„Unii cercetători susțin că mango conține substanțe nutritive puternice împotriva îmbătrânirii, inclusiv vitaminele D, E și B, zinc, fier și calciu. Extractele de mango sunt adesea incluse în produsele cosmetice și puteți folosi pulpa sa pentru a face măști de față de casă.” spune specialistul.