Premier League

Sud-coreeanul Son, vedeta lui Tottenham, luat în armată! Va fi înrolat la pușcașii marini

02.04.2020 | 17:56
Sudcoreeanul Son vedeta lui Tottenham luat in armata Va fi inrolat la puscasii marini
Heung-min Son merge în armata sud-coreeană!
ADVERTISEMENT

Premier League a pus lacătul peste actualul sezon și jucătorii au avut de ales între două variante. Una, de a rămâne pe loc, în Anglia, în locuințele lor, până va trece grozăvia care zguduie toată Planeta, a doua, la care au apelat destui fotbaliști străini, de a reveni în țările de baștină pentru autoizolare.

Sud-coreeanul Son, luat în armată!

Printre cei care au optat pentru a doua variantă, deși și țara lui este serios lovită de pandemia de COVID 19, având foarte multe cazuri de îmbolnăviri, se află și unul dintre jucătorii cheie de la Tottenham, atacantul sud-coreean Heung-Min Son.

ADVERTISEMENT

Acesta se află acasă, unde, în mod normal, aștepta vești de la club și din Premier League, pentru a ști dacă se va mai termina acest sezon sau va fi oprit aici, la etapa a 29-a din cele 38.

A suferit o fractrură la braț

La domiciliu Son a primit un program special de pregătire din partea antrenorului lui Spurs, portughezul Jose Mourinho, el lipsind ultimele săptămâni de dinaintea întreruperii campionatului, ca urmare a unei fracturi la braț, care a necesitat intervenția chirurgicală.

ADVERTISEMENT

Acum jucătorul este aproape refăcut, ceea ce sună bine pentru Mourinho, lipsit atât în dubla din optimile Champions League cu Leipzig, cât și în mai multe meciuri de campionat, de aportul a celor mai buni oameni de gol, Son și Harry Kane, și el în convalescență după o operație.

Va merge într-un stagiu în insula Jeju

Însă lucrurile nu stau chiar așa. Pentru că jucătorul s-a, trezit convocat începând cu data de 20 aprilie, la un stagiu militar. Norocul lui că e vorba numai de o lună.

ADVERTISEMENT

Întrucât a câștigat cu Coreea de Sud medalia de aur la Jocurile Asiatice din 2018 statul a decis să nu îl mai cheme atunci pe jucător sub arme, însă acum a profitat de pandemie și l-a convocat pentru o lună la o bază din Insula Jeju.

O lună serioasă de instrucție pentru fotbalist

Și nu va fi deloc o joacă de copii pentru Son, pentru că a fost repartizat acolo unde e cel mai greu, adică la pușcașii marini, așa că jucătorul va sosi la Londra, când se va relua campionatul, cu o pregătire fizică de nota 10.

ADVERTISEMENT