ADVERTISEMENT
Fotbal international

Suedezii nu se lasă! Vor să organizeze meciurile de la Euro în locul nostru! Vicepreşedintele UEFA: “Noi suntem pregătiți”

Autori: Adrian Baciu, Ionut Neamţu | 21.11.2019 | 08:56
Suedezii nu se lasă! Vor să organizeze meciurile de la Euro în locul nostru! Vicepreşedintele UEFA: “Noi suntem pregătiți”
Sudezii nu se lasă! Vor să organizeze meciurile de la Euro în locul nostru! “Noi suntem pregătiți”. Sursa foto: sportpictures.eu

Pe 15 noiembrie, pe Arena Națională din capitală, Suedia a învins clar naționala României, scor 2-0, și a obținut biletele pentru EURO 2020. La nicio săptămână de la acel duel, presărat cu incidente în tribune, UEFA a deschis o procedură disciplinară la adresa României. Acest eveniment aduce speranțe în Suedia, o parte din jurnaliștii nordici sperând că forul fotbalistic european ar putea lua dreptul țării noastre de a organiza turneul final de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Suedezii nu se lasă! Vor să organizeze meciurile de la Euro în locul nostru! “Noi suntem pregătiți”

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 se va desfășura în 12 orașe europene, în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020. Printre aceste orașe se află și capitala României, București, cu a sa Arenă Națională. Suedezii visează ca dreptul României de a găzdui cele patru meciuri, trei din faza grupelor și un duel din optimi, să fie luat de UEFA.

Aflând de faptul că UEFA a deschis din nou o anchetă disciplinară împotriva țării noastre, o publicație din Suedia a readus în discuție posibilitatea ca Stockholm-ul să ia fața Bucureștiului și să fie gazdă la EURO 2020. Nordicii au fost printre candidații neselecționați de UEFA în găzduirea turneului final, iar acum speră să prindă un loc pe ultima sută de metri.

ADVERTISEMENT

“Friends Arena este o arenă tot timpul pregatită. Nu vreau sa-mi fac speranțe ca vom primi meciuri, dar suntem pregătiți în cazul în care ni se va oferi șansa”, a declarat Karl-Erik Nilsson pentru Expressen. Nilsson e preşedintele Federaţiei suedeze şi prim-vicepreşedinte al UEFA!

Suedia, război psihologic cu România înainte și după meciul din preliminarii

Oficialii din fotbalul suedez, precum și presa scandinavă, au început o dispută psihologică cu o săptămână înaintea meciului cu România, amenințând în dese rânduri că vor ieși de pe teren dacă scandările rasiste se vor auzi din tribunele Arenei Naționale. Mai mult, unul dintre membrii staff-ului naționalei nordice anunța că a solicitat măsuri de protecție suplimentară la hotel, pentru a preveni anumite posibile atacuri ale românilor.

ADVERTISEMENT

Apoi, a venit și controversatul moment din finalul jocului de pe Arena Națională, când Daniele Orsato a întrerupt meciul timp de câteva secunde după ce Alexander Isak a acuzat că a fost victima unor scandări rasiste. Evenimentul a dat apă la moară nordicilor, care au adus în discuție posibila suspendare a României.

Orașele în care se vor juca meciurile din cele 6 grupe la EURO 2020:

 • Grupa A: Roma şi Baku
  Grupa B: Sankt Petersburg şi Copenhaga
  Grupa C: Amsterdam şi Bucureşti
  Grupa D: Londra şi Glasgow
  Grupa E: Bilbao şi Dublin
  Grupa F: Munchen şi Budapesta
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!