ADVERTISEMENT
Sport

Suedezul Tomas Ryde, înainte de România – Suedia: ”Jucătoarele sunt stresate și obosite mental, dar trebuie să preia și ele responsabilitatea” + ”Nu am sentimente speciale la acest meci”

Autor: Adrian Baciu | 10.12.2019 | 12:18
Suedezul Tomas Ryde, înainte de România - Suedia: ”Jucătoarele sunt stresate și obosite mental, dar trebuie să preia și ele responsabilitatea” + ”Nu am sentimente speciale la acest meci”
Suedezul Tomas Ryde, înainte de România - Suedia: ”Jucătoarele sunt stresate și obosite mental, dar trebuie să preia și ele responsabilitatea”. Sursa foto: hepta.ro

Marți, de la ora 13:30, în sala ”Park Dome” din Kumamoto, România dă piept cu Suedia, în meciul secund din Grupa principală 2 de la CM din Japonia. Elevele lui Tomas Ryde nu mai au șanse la careul de ași, însă luptă pentru locul 4 în grupă și implicit pentru asigurarea locului la turneul preolimpic.

ADVERTISEMENT

Suedezul Tomas Ryde, înainte de România – Suedia: ”Jucătoarele sunt stresate și obosite mental, dar trebuie să preia și ele responsabilitatea”

În Japonia, Tomas Ryde își va înfrunta propria națiune, într-un meci în care România nu are decât varianta succesului pentru a mai spera la poziția a patra în Grupa principală 2. Înainte de acest meci, selecționerul recunoaște că fetele sale sunt obosite, atât fizic, cât și mental.

”Sunt convins că jucătoarele sunt stresate și obosite mental, dar exact asta se întâmplă la un astfel de turneu final: joci multe meciuri intense într-o perioadă scurtă de timp. Și când am primit loviturile acelea consecutive, cu faulturile la Crina, cu mingea respinsă de Anna Sen cu piciorul și apoi cele trei goluri pe contră, am fost morți. Ne-am pierdut toată energia.

ADVERTISEMENT

E foarte greu, când oricum simți că ești pe resursele de rezervă, când picioarele nu vor să-ți mai dea nimic, să vezi că trebuie să alergi la deal. Dar vom continua, le vom energiza din nou pe fete, vom încerca să facem mai bine cu Suedia și Japonia.”, a spus Ryde, conform lead.ro.

Ryde cere mai multă responsabilitate din partea jucătoarelor României

La Campionatul Mondial din Japonia, România a deplasat un lot cu multe jucătoare tinere, neexperimentate. În ciuda acestui lucru, acestea au arătat maturitate în multe momente de la acest turneu final.

ADVERTISEMENT

Pentru ultimele două meciuri de la acest turneu, cu Suedia și Japonia, Tomas Ryde cere mai multă responsabilitate din partea elevelor sale, întrucât și el recunoaște că are nevoie de încredere.

”Jucătoarele trebuie să preia și ele responsabilitatea. Auzim foarte des că jucătoarele au nevoie să simtă încrederea antrenorului și suntem foarte atenți la asta. Însă și antrenorul are nevoie să se simtă încrezător în jucătoarele lui. Și nu-mi place când văd greșeli tehnice. Nu-mi place să văd că nu jucăm corect – cu structură – în apărare. Deci avem de lucru”, a adăugat Ryde.

ADVERTISEMENT

Ryde, despre meciul cu Suedia: ”Nu am sentimente speciale”

Adi Vasile, românul de pe banca Muntenegrului, a înfruntat România la acest turneu final și a avut mari emoții. În ceea ce-l privește, Ryde spune că s-a obișnuit să-și înfrunte propria țară.

”Nu cred că voi trece prin aceleași sentimente. Am mai jucat contra Suediei, nu într-un turneu final, dar am fost introdus deja în procesul ăsta despre valorile mele, ce fel de muncă fac și facem. Eu am jucat acel amical de la Cluj contra Suediei, am pierdut, dar apoi am bătut Serbia, ne-am calificat la turneul final din 2015 și lucrurile mi-au devenit mult mai clare de atunci”

ADVERTISEMENT

Ryde recunoaște că are sentimente foarte puternice față de România. ”Nu toată lumea știe ce simt eu pentru România. Sentimentele pe care le am pentru echipa și pentru țara asta sunt foarte puternice. Jucătoarele și Federația mi-au oferit încrederea lor. Sunt foarte fericit să antrenez România.”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1