News

Suedia, anunţ îngrijorător! Primele infectări de coronavirus din ţară au fost produse în noiembrie 2019?

05.05.2020 | 19:54
Suedia anunt ingrijorator Primele infectari de coronavirus din tara au fost produse in noiembrie 2019
ADVERTISEMENT

Agenţia de sănătate publică suedeză a făcut un anunţ pe cât de interesant, pe atât de îngrijorător. Nordicii susţin că primele cazuri de COVID-19 par să se fi produs în luna noiembrie 2019, însă în acest moment ţara nu urmăreşte identificarea primelor cazuri.

Primele infectări de coronavirus din ţară au fost produse în noiembrie 2019?

Francezii au anunţat cu o zi înainte că un bărbat a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 pe data de 27 decembrie, cu câteva zile înainte raportării primelor cazuri de infectări în China, ţară în care  fost înregistrat primul focar.

ADVERTISEMENT

Pacientul a fost diagnosticat cu pneumonie, dar o probă prelevată la acea dată a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Bărbatul s-a vindecat complet de COVID-19, însă nu are nicio idee cum ar fi putut contracta virusul.

‘Nu a existat nicio răspândire (a infecţiei) în afara oraşului Wuhan până când am văzut-o în Europa ulterior”

Epidemiologul-şef al Suediei, Anders Tegnell, a afirmat că la acea dată au existat probabil şi în Suedia cazuri de COVID-19: ”Nu a existat nicio răspândire (a infecţiei) în afara oraşului Wuhan până când am văzut-o în Europa ulterior.

ADVERTISEMENT

Dar eu cred că aţi putea găsi cazuri individuale printre călătorii în Wuhan care au fost acolo în noiembrie până în decembrie anul trecut. Acest lucru nu sună deloc ciudat, ci mai degrabă foarte natural”, a spus Tegnell.

Primul caz confirmat în Suedia cu noul COVID-19 este o femeie din Jonkoping, testată pozitiv pe 31 ianuarie, după o călătorie în China. Femeia s-a vindecat complet. La finalul lunii octombrie, în Wuhan s-au desfăşurat Jocurile Militare Mondiale 2019, unde Suedia a avut o delegaţie de 100 de oameni.

ADVERTISEMENT

“Ar fi interesant de aflat cum s-a propagat virusul în China şi cum s-a comportat în primele stadii ale răspândirii sale”

Ei au stat în Wuhan două săptămâni. Mulţi dintre ei s-au simţit rău, dar niciunul nu a fost raportat ca fiind pozitiv la COVID-19 după ce au fost testaţi. Totuşi, suedezii nu îşi concentrează eforturile pe identificarea primelor cazuri:

”Nu este ceva despre care se discută într-o manieră structurată. Pentru moment nu dorim să încărcăm sistemul de sănătate cu acest tip de investigaţie. Acest sistem are o mulţime de alte lucruri de făcut.

ADVERTISEMENT

În schimb, ar fi interesant de aflat cum s-a propagat virusul în China şi cum s-a comportat în primele stadii ale răspândirii sale, dacă a fost vorba de o răspândire individuală de la un animal la o persoană sau s-a răspândit la un grup de oameni într-o perioadă de timp mai mare”, a spus Tegnell.

ADVERTISEMENT
Tags: