Cele mai citite

Video. Adversara tricolorilor din amicalul de marţi pierde acasă. Golazo Arturo Vidal

Chile a completat seria fantastică a echipelor sud-americane contra Europei. Suedia - Chile 1-2, cu un eurogol Arturo Vidal.
Autor: Sorin Dumitrescu | 25.03.2018 | 09:00

Adversara României din următorul meci amical, marţi, 27 martie, la Craiova, reprezentativa Suediei, a susţinut sâmbătă seară un joc de verificare pe teren propriu cu selecţionata statului Chile. A fost ultima apariţie a unei reprezentante de pe continentul sud-american în faţa unei formaţii europene, după ce Brazilia, 3-0 în Rusia, Argentina, 2-0 cu Italia, Columbia, 3-2 la Paris cu Franţa făcuseră legea. Şi meciul avea să respecte regula, pentru că oaspeţii au câştigat cu 2-1, deşi din echipele amintite sunt singura naţională sud-americană care nu a obţinut biletele pentru Mondialul din Rusia.

Suedia, echipa care a produs una dintre marile surprize ale campaniei de calificare la CM 2018, reuşind să elimine multipla campioană mondială Italia, după două meciuri de baraj, a fost de această dată vioara a doua, pentru că având în Arturo Vidal un jucător într-o zi de excepţie, chilienii au jucat foarte ofensiv şi au pus mari probleme defensivei lui Janne Andersson.

Selecţionerul suedez, care a declarat că dacă starul Zlatan Ibrahimovic, care a lăsat pe Manchester United şi a semnat cu Los Angeles Galaxy, îşi va schimba poziţia de a se fi retras de la echipa naţională şi va dori să joace în Rusia, va fi binevenit, numai dacă va fi în perfectă condiţie fizică şi va avea meciuri în picioare. Altminteri, Andersson se bazează tot pe oamenii care au reuşit să elimine Italia.

Chilienii au marcat primii, în minutul 22, cu un golazo al lui Vidal, după o fază fixă mijlocaşul lui Bayern relunâd de la marginea careului direct în vinclul porţii unui Nordfeldt, rămas stană de piatră. Însă replica scandinavă a venit ca un fulger, la mai puţin de un minut, gol al lui Ola Toivonen, jucătorul lui Toulouse. Victoria oaspeţilor a fost parafată de reuşita din apropierea porţii, după o primă intervenţie bună a portarul suedez, autor Bolados, intrat de zece minute în teren şi a venit când nu se mai putea face nimic, adică în minutul 90.

Janne Andersson a folosit un sistem clasic, 4-4-2, cu Nordfeldt între buturi, fundaşi Lustig, Lindellof, Granqvist, M. Olsson – Claesson, Svensson, Larsson, Forsberg – Berg, Toivonen. Pe parcurs au mai intrat Hiljemark, Senna şi J. Larsson, primii doi la mijloc, ultimul în locul lui Lustig. Presa suedeză i-a reproşat selecţionerului că a făcut prea puţine înlocuiri, opt jucători rămânând pe bancă şi că pe acelea realizate le-a efectuat abia în ultimele zece minute. Altfel, meciul a avut parte şi de multe momente tensionate, fundaşul Lustig reproşând jocul dur al chilienilor, în frunte cu Alexis Sanchez şi Hernandez, el ieşind cu o lovitură la gleznă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!