ADVERTISEMENT
News

Suedia ia primele măsuri de la începutul pandemiei. Ce restricții intră în vigoare curând

Autor: Ana Mirea | 11.11.2020 | 20:45
Suedia ia primele măsuri de la începutul pandemiei. Ce restricții intră în vigoare curând
Suedia intră în lockdown parțial începând cu 20 noiembrie. Sursa foto: ziare.com

Autoritățile din Suedia au anunțat că vor impune restricții pentru prevenirea răspândirii coronavirusului pentru prima dată de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un lockdown parțial care va începe din data de 20 noiembrie.

Restricțiile vor afecta și centrele comerciale și restaurantele.

Suedia impune primele restricții de la începutul pandemiei

Principalele măsuri se referă la interzicerea vânzării băuturilor alcoolice după ora 22:00 în baruri și restaurante, acestea urmând să se închidă la 22:30, conform ziare.com.

„Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară”, a declarat premierul Stefan Lofven.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din 13 regiuni din Suedia au emis recomandări pentru populație, printre care și evitarea contactului fizic cu persoanele din afara locuinței.

Numărul infectărilor a crescut în ultimele săptămâni, ajungând chiar la peste 4.000 de cazuri noi raportate în decurs de 24 de ore. În plus, numărul pacienților internați în spitale a crescut, de asemenea, substanțial.

ADVERTISEMENT

Premierul Lofven a declarat și că este gata să impună măsuri mai stricte pentru a limita adunările publice dacă recomandările nu dau rezultate.

În ultimele 10 zile, numărul pacienților internați la Terapie Intensivă s-a dublat în Suedia.

ADVERTISEMENT

Între timp, România traversează cea mai dificilă zi din această pandemie de coronavirus din punct de vedere al numărului victimelor. Nu mai puțin de 203 oameni au murit în ultimele 24 de ore, după cele 177 de decese anunțate marți.

Și numărul cazurilor noi din ultima zi este unul ridicat. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 9.799 de noi infectări, în timp ce la ATI sunt 1.092 de bolnavi în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Până miercuri, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 218.086 de pacienți au fost declarați vindecați.

Conform GCS, 8.389 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în România de la startul pandemiei. În intervalul 10.11.2020 (10:00) – 11.11.2020 (10:00) au fost raportate 203 decese (116 bărbați și 87 femei).

ADVERTISEMENT

196 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!