Fotbal international

Suedia, înfrângere în singurul meci oficial jucat în România! ”Tricolorii” dădeau lovitura și se calificau la Euro ’84. VIDEO

14.11.2019 | 13:28
Suedia infrangere in singurul meci oficial jucat in Romania Tricolorii dadeau lovitura si se calificau la Euro 84 VIDEO
Echipa națională a Suediei a suferit o înfrângere clară în singurul meci oficial jucat în România, în preliminariile Campionatului European din 1984
ADVERTISEMENT

Echipa națională a Suediei a suferit o înfrângere clară în singurul meci oficial jucat în România, în preliminariile Campionatului European din 1984. ”Tricolorii” pregătiți atunci de Mircea Lucescu dădeau marea lovitură într-o grupă de foc din care mai făceau parte campioana mondială Italia, Cehoslovacia și Cipru și se calificau la turneul final.

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 7,90 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate de gazde” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Suedia, înfrângere în singurul meci oficial jucat în România

Singurul meci oficial jucat în România a avut loc la 8 septembrie 1982, pe vechiul stadion ”23 August” în fața a 60.000 de spectatori, iar Suedia suferea o înfrângere clară. În cel de-al doilea joc din acele preliminarii, elevii lui Mircea Lucescu se impuneau cu scorul de 2-0 prin golurile reușite de Ioan Andone (25) din centrarea lui Ilie Balaci și Michael Klein (47), cu o reluare pe spate din 6 metri.

De remarcat este faptul că în poarta suedezilor atunci se afla coșamrul României de la World Cup 1994, Thomas Ravelli. În partida de pe stadionul ”23 August”, selecționerul Mircea Lucescu a folsoit următoarea formulă de echipă: Dumitru Moraru – Mircea Rednic, Ioan Andone, Gino Iorgulescu, Nicolae Ungureanu – Aurel Țicleanu, Ladislau Boloni, Michael Klein (Alexandru Custov 86) – Romulus Gabor (Sorin Cîrțu 69), Dudu Georgescu, Ilie Balaci.

ADVERTISEMENT
Caseta tehnică a meciului România – Suedia 2-0, din preliminariile Euro 1984

După mai bine 35 de ani, România trebuie să învingă din Suedia acasă

După succesul din partida cu Suedia, ”tricolorii” au avut un parcurs aproape perfect, au scos un egal la Florența, au învins campioana mondială acasă și au mai scos un punct în deplasare cu Cehoslovacia și a câștigat grupa preliminară reușind o calificare istorică la turneul final al Campionatului European din 1984.

La peste 35 de ani distanță de acea victorie care ne-a pus pe un drum senzațional, România întâlnește din nou acasă Suedia într-un meci oficial, în preliminariile Campionatului European din 2020. Partida se va disputa vineri, 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, iar trei zile mai târziu va juca pe Wanda Metropolitano din Madrid, tot de la ora 21:45. Ambele întâlniri vor fi transmis în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Pentru  a se califica la Euro 2020, ”tricolorii” trebuie să învingă Suedia și să scoată un punct în Spania.

ADVERTISEMENT