Suedia înregistrează tot mai multe cazuri de infectare cu tulpina mutantă Covid-19 din Marea Britanie

Cerasela Stafie   
în HotNews
02/02/2021, 17:57
Suedia înregistrează tot mai multe cazuri de infectare cu tulpina mutantă Covid-19 din Marea Britanie
Suedia înregistrează tot mai multe cazuri de infectare cu tulpina mutantă Covid-19 din Marea Britanie Colaj: Fanatik

Suedia înregistrează tot mai multe cazuri de infectare cu tulpina mutantă a coronavirusului descoperită Marea Britanie. Noua variantă a virusului este considerată mai contagioasă, iar un procent de 11% din testele pozitive efectuate în țara scandinavă au indicat această formă a virusului.

Astfel, dintr-un număr total de 2.220 rezultate pozitive secvențiate, aproximativ 250 au confirmat infecția cu varianta din Marea Britanie. Și numărul total al infecțiilor a crescut, comparativ cu aceeași perioadă a săptămânii trecute, scrie Agerpres.

Suedia s-a diferențiat, încă de la începutul pandemiei, de celelalte țări. Sistemul implementat în țara nordică miza pe imunitatea de grup. Cifrele au început să arate tot mai rău, însă. Într-un final, au fost impuse anumite restricții, dar un lockdown complet, măsură adoptată de multe state, nu a fost niciodată introdus.

Suedia înregistrează tot mai multe cazuri de infectare cu tulpina mutantă Covid-19 din Marea Britanie

Suedia înregristrează vineri 9.649 de cazuri noi de infectare, în comparație cu cele 9.123 raportate în aceeași perioadă a săptămânii trecute. Numărul total al infectărilor, într-o țară cu puțin mai mult de zece milioane de locuitori, ajunge la 576,606.

În plus, tot vineri au mai fost declarate și 224 de decese cauzate de această infecție. În total, decesele provocate de Covid-19 în Suedia sunt 11,815.

Tulpina mutantă descoperită în Marea Britanie se trasmite cu până la 70% mai rapid decât varianta clasică a virusului. Acest lucru a dus la instaurarea unei carantine severe în mai multe zone din Regatul Unit.

Tot mai multe țări au adoptat măsuri drastice pentru a evita un nou val al pandemiei. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că noua formă a Covid-19 este prezentă în peste 70 de state.

Varianta apărută în Anglia este prezentă și în România, cu toate acestea, nu au fost luate măsuri suplimentare de prevenire a răspânidirii virusului. Chiar astăzi, în țara noastră au mai fost raportate alte șase cazuri de infectare cu această formă.

În aceste condiții, sfatul experților a fost ca țările să nu relaxeze restricțiile: „trebuie să avem răbdare, va lua timp să vaccinăm. Am învăţat lecţii aspre – deschiderea şi închiderea, apoi redeschiderea rapidă a societăților este o proastă strategie. Ratele de transmitere în Europa sunt încă foarte ridicate, afectând sistemele de sănătate şi punând presiune pe servicii, ceea ce face să fie prea devreme pentru relaxarea măsurilor”, a spus Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS.

Închide ×