News

Suedia își recunoaște greșelile în lupta împotriva coronavirusului. Populația e mulțumită de deciziile autorităților

04.06.2020 | 09:43
Suedia isi recunoaste greselile in lupta impotriva coronavirusului Populatia e multumita de deciziile autoritatilor
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Suedia și-au recunoaște greșelile făcute în timpul pandemiei de coronavirus, dar populația este mulțumită de deciziile luate.

Suedia își recunoaște greșelile în lupta împotriva coronavirusului

Conform stirileprotv.ro, epidemiologul-șef al Suediei, Anders Tegnell, a recunoscut că s-au făcut greșeli în lupta împotriva coronavirusului și a declarat că, în cazul unei noi pandemii, ar propune alte măsuri, mai drastice.

ADVERTISEMENT

”Cred că am opta pentru o cale de mijloc între ceea ce a făcut Suedia şi ceea ce au făcut celelalte țări ale lumii”, a spus Anders Tegnell la postul public de radio.

Câteva ore mai târziu, epidemiologul-șef al Suediei și-a nuanțat afirmațiile, dar a continuat să creadă că țara sa ar fi putut trata mai bine în anumite aspecte această situație.

ADVERTISEMENT

9 din 10 persoane care au murit de coronavirus în Suedia aveau peste 70 de ani

”Nu înseamnă că, în Suedia, strategia de bază s-a schimbat în vreun fel. Suntem încă foarte mulţumiţi de ea, funcţionează bine: avem un nivel redus de răspândire în societate. Avem, din păcate, un grad ridicat de mortalitate, dar lucrăm la asta”, a comentat Tegnell.

Decizia guvernului de a nu impune măsuri la fel de stricte ca în alte ţări europene este tot mai criticată, deşi mulţi suedezi consideră că autorităţile au făcut ceea ce trebuia. Până acum, în Suedia au murit aproape 4.500 de oameni, cei mai mulţi dintre ei vârstnici.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, în Suedia, 9 din 10 persoane care au pierdut lupta cu boala aveau peste 70 de ani, iar jumătate dintre ele proveneau din căminele pentru bătrâni.

”Personal, cred că în primele zile am fi putut fi puţin mai stricţi, dar sunt de părere că a fost o decizie corectă, o politică sanitară corectă. E foarte trist că atâţia oameni mor în casele de bătrâni, dar…”, a declaarat un director de companie în apărarea autorităților.

ADVERTISEMENT

Suedia este țara care a lăsat cele mai relaxate reguli în timpul pandemiei de COVID-19. Criticată de unii specialiști în politici de sănătate și lăudată de alții, țara scandinavă nu a impus izolarea și majoritatea afacerilor și activităților s-au desfășurat normal.

ADVERTISEMENT