Fotbal international

Video. Italia riscă să rateze primul Mondial după 60 de ani. Nu au mai învins în Suedia din 1912!

Suedia - Italia este capul de afiş al celor şase meciuri de baraj care se vor juca în primă manşă în această săptămână. Returul este programat pentru saptamana viitoare.Suedia - Italia este genul de partidă care dă mari emoţii azzurrilor, pentru că aceştia ştiu că au o tradiţie teribil de negativă la Stockholm.
09.11.2017 | 18:48
Video Italia risca sa rateze primul Mondial dupa 60 de ani Nu au mai invins in Suedia din 1912
ADVERTISEMENT

Suedia – Italia este cel mai aşteptat meci al barajelor de calificare la CM 2018. Se vor afla faţă în faţă două naţionale care au terminat pe locul secund în grupele lor, după oponenţi foarte puternici, Suedia în urma Franţei, Italia în urma Spaniei, dar care au fiecare atuurile lor pentru a spera la voiajul în Rusia. Pentru prima dată, după 60 de ani, italienii pur şi simplu tremură de frică, pentru că nu sunt obişnuiţi să trăiască periculos, la puls 180 meciuri de acest gen, care i-ar putea lăsa în afara Mondialului. 

În urmă cu şase decade Italia ceda cu 2-1 în Belfast, în faţa Irlandei de Nord şi rata accesul la turneul final al Mondialului pe care l-a găzduit tocmai adversara de acum, Suedia. O Suedie cu o tripletă de vis, Gre-No-Li, adică Gren-Nordahl-Liedholm reuşea atunci performanţa imensă de a juca finala cu Brazilia, dar a avut ghinionul ca pe teren să se afle un puşti de 17 ani pe nume Pele, care arăta de pe atunci faptul că s-a născut jucătorul lumii din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

Dorinţă de răzbunare pentru azzurri în Suedia – Italia

Italienii au toate motivele să tremure şi pentru faptul că ei nu au mai reuşi să câştige în Suedia tocmai din 1912, adică de 115 ani! O cifră care pur şi simplu îngrozeşte, deşi e de aşteptat ca la Stockholm echipa lui Ventura să încerce să parcheze autobaza în faţa porţii lui Gianluigi Buffon, cel care debuta între buturile  naţionalei exact acum 20 de ani, într-un meci cu Rusia, pe ninsoare.

Evident, italienii sunt de-a dreptul fericiţi că suedeziii nu mai beneficiază de magia lui Zlatan Ibrahimovic, care a anunţat că nici dacă echipa se va califica la Mondial tot nu va reveni la lot.  Un alt veteran al Italiei, Danielle De Rossi, 115 prezenţe în sqaudra azzurra, a făcut o declaraţie tranşantă: “Nici dacă avea 40 de ani şi un picior rupt şi tot nu l-aş fi vrut pe Ibrahimovic împotriva mea.”

ADVERTISEMENT

Unul dintre editorialiştii Gazzettei dello Sport, Fabio Licari, s-a lansat însă într-o declaraţie care i-ar putea costa scump pe italieni. “În imaginaţia noastră colectivă o necalificare a Italiei este mult mai improbabilă decât să aterizeze o navă spaţială de pe Saturn în Piaţa Sfântul Petru din Roma”. O declaraţie total nepotrivită înaintea unui meci atât de greu şi de echilibrat.

Italienii mai au un motiv de răzbunare. celebrul episod de la turneul final al Euro 2004, de la Porto, când Suedia şi Danemarca au pus-o de un blat urât, scor 2-2, exact cel care le califica pe amândouă în detrimentul Italiei. Şi pentru acest motiv, cu lacrimile lui Cassano rămase întipărite în amintirea lui De Rossi, italienii vor să şteargă acea amintire. 

ADVERTISEMENT

Ponturi pariuri  bilete pariur pariori online  pariuri gratuite

Tags: