Fotbal international

Suedia la Campionatul Mondial 2018. Lotul Suediei la CM 2018, programul și cote la pariuri

29.05.2018 | 14:14
Suedia la Campionatul Mondial 2018 Lotul Suediei la CM 2018 programul si cote la pariuri

Suedia s-a calificat la Campionatul Mondial din Rusia și va avea parte de o grupă grea. Suedezii au fost repartizați în Grupa F, alături de campioana mondială Germania, Mexic și Coreea de Sud. Cu două săptămâni rămase până la debutul turneului, nordicii fac ultimele pregătiri.

Suedia are programate 2 meciuri amicale înainte de Campionatul Mondial din Rusia. Prima este cu Danemarca, pe 2 iunie, iar cea de-a 2-a pe 9 iunie împotriva Peru.

Cum s-a calificat Suedia la Campionatul Mondial 2018

Suedia s-a calificat la Mondialul din Rusia în urma barajului cu Italia. Nordicii au câștigat acasă cu 1-0 și au scos un nesperat 0-0 pe San Siro, astfel că i-au lăsat acasă pe italieni pentru prima dată după 60 de ani. Meciul retur a fost dominat clar de italieni, care au avut o posesie de 75% și au ratat numeroase ocazii. Candreva, Immobile și El Shaarawy au fost la un pas să deschidă scorul, însă suedezii s-au apărat eroic.

 

Italia - Suedia 0-0
Italia – Suedia 0-0

Lotul naționalei Suediei la CM 2018

Suedia trimite 23 de jucători la Mondialul din Rusia. Portari: Robin Olsen (FC Copenhaga), Kristoffer Nordfeldt (Swansea), Karl-Johan Johnsson (Guingamp). Fundași: Andreas Granqvist (Krasnodar), Victor Nilsson Lindelof (Manchester United), Mikael Lustig (Celtic), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Pontus Jansson (Leeds), Emil Krafth (Bologna), Filip Helander (Bologna), Martin Olsson (Swansea). Mijlocași: Sebastian Larsson (Hull), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Albin Ekdal (Hambur), Emil Forsberg (Leipzig), Viktor Claesson (Krasnodar), Jimmy Durmaz (Toulouse), Marcus Rohden (Crotone), Oscar Hiljemark (Genoa). Atacanți: Marcus Berg (Al Ain), John Guidetti (Alaves), Isaac Kiese-Thelin (Waslan Beeveren), Ola Toivonen (Toulouse).

Suedia s-a calificat la Campionatul Mondial
Suedia s-a calificat la Campionatul Mondial

Vedeta naționalei Suediei

Suedia abordează Campionatul Mondial din Rusia fără starul Zlatan Ibrahimovici. După ce a făcut performanță la echipele mari ale Europei, Zlatan s-a transferat la LA Galaxy, iar antrenorul Suediei a anunțat că nu îl va convoca pentru Mondialul din Rusia. Are 62 de goluri la națională în 112 partide. Cunoscut pentru determinarea de a fi cel mai bun, Ibrahimovic vrea să exceleze şi în actorie. A declarat că are de gând să joace în filme după ce se va lăsa de fotbal.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic

Selecționerul Suediei la Campionatul Mondial 2018

Janne Andersson este antrenorul Suediei din 2016. A mai antrenat echipe din Suedia precum Halmstadt, Alets, Laholms, Orgryte și Norrkoping. Are în palmares un singur trofeu, titlul de campion al Suediei cu Norrkoping, în 2015.

Janne Anderson este antrenorul Suediei
Janne Anderson este antrenorul Suediei

Programul naționalei Suediei la Campionatul Mondial 2018

Suedia va juca primul meci la Mondial pe 18 iunie, împotriva Coreei de Sud. Va urma partida de pe 23 iunie, când suedezii se vor duela cu Germania, campioana mondială en-titre. Ultimul meci din grupă va fi pe 27 iunie, împotriva Mexicului.

Imagine de la antrenamentul naționalei Suediei
Imagine de la antrenamentul naționalei Suediei

Obiectivele naționalei Suediei la CM 2018

Având în vedere că Zlatan Ibrahimovic nu a fost convocat în lotul Suediei pentru Campionatul Mondial, iar nordicii au prins o grupă din care mai fac parte Germania, Mexic și Coreea de Sud, Suedia se va lupta să prindă poziția secundă în grupă pentru a merge mai departe în optimile de finală ale turneului, dar va lupta cot la cot cu mexicanii.

Zlatan Ibrahimovici nu a fost convocat la Campionatul Mondial din Rusia
Zlatan Ibrahimovici nu a fost convocat la Campionatul Mondial din Rusia

Palmaresul naționalei Suediei la Campionatul Mondial

Cea mai bună performanță a Suediei la un Campionat Mondial a fost clasarea pe locul 2 în 1958. Suedezii au fost învinși de Brazilia, scor 5-2. De 2 ori au terminat pe locul 3. Mai întâi în 1950, apoi în 1994, când, la turneul din Statele Unite ale Americii, Suedia a trecut de Generația de Aur a României după loviturile de departajare, în urma unui meci pe care românii nu vor să și-l amintească.

Ce cotă are Suedia la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Suedia este abia a 17-a favorită la câștigarea titlului mondial, cu o cotă de 150.00. În grupa F, Germania a primit cotă 5.60, fiind a două favorită a turneului. Chiar și Mexicul are mai multe șanse la trofeu, astfel că a primit cotă 120.00, în timp ce Coreea de Sud are 800.00