Sport

Suedia – Polonia 3-2. „Leșii” termină pe ultimul loc și sunt out de la Euro 2020!

Polonia a fost eliminată de la Euro 2020 încă din faza grupelor, după ce a pierdut cu 2-3 partida cu Suedia din ultima etapă.
23.06.2021 | 20:21
Suedia  Polonia 32 Lesii termina pe ultimul loc si sunt out de la Euro 2020
ADVERTISEMENT
23-06-2021
18:04

Cum arată clasamentul final al Grupei E

În ultima etapă a Grupei E de la Euro 2020, Suedia a învins Polonia cu 3-2, iar Spania a trecut de Slovacia cu 5-0.

23-06-2021
15:54

Polonia pierde cu 2-3 meciul cu Suedia și e out de la Euro 2020

Suedia – Polonia 3-2 (Forsberg 2, 59, Claesson 90+4 / Lewandowski 61, 83)

Min. 90+4:  GOOOL SUEDIA! Claesson pătrunde în careu și înscrie cu un șut din 10 metri. Suedia – Polonia 3-2

Min. 83: GOOL  POLONIA! Lewandowski rămâne singur în careu și înscrie din 7-8 metri, Suedia – Polonia 2-2

Min. 65: Swierczok reușește să înscrie, dar golul este anulat pe motiv de offside. VAR confirmă decizia.

Min. 61: GOOL  POLONIA! Lewandowski marchează spectaculos din careu, la vinclu, Suedia – Polonia 2-1

Min. 59: GOOOL SUEDIA! Contraatac rapid al Suediei, care se încheie cu un gol superb marcat de Forsberg cu un șut din marginea careului. Suedia – Polonia 2-0

Min. 50: Olsen respinge cu dificultate șutul puternic expediat din marginea careului mare de Krychowiak.

Min. 47: Zielinski șutează de la marginea careului mare, mingea este deviată de un apărător suedez și trece puțin pe lângă bară.

Min. 45+1: Șutul lui Zielinski este scos greu de sub bară de Olsen.

Min. 16: ratare incredibilă a lui Lewandowski. Polonezul reia cu capul din 2 metri, mingea lovește bara, îi revine, poarta este goală, reia din nou cu capul, balonul se duce tot în transversală și este respins apoi de fundașii suedezi.

Min. 2: GOOOL SUEDIA! Forsberg combină perfect cu Isak, pătrunde în careu și înscrie cu un șut pe jos, la colțul lung. Suedia – Polonia 1-0

Min. 1: a început partida.

23-06-2021
14:52

Echipele de start la Suedia - Polonia

Au apărut echipele de start la Suedia – Polonia.

  • Suedia: Olsen (Everton) – Lustig (AIK), Lindelof (Manchester United), Danielson (Dalian), Augustinsson (Werder Bremen) – S. Larsson (AIK), Ekdal (Sampdoria), Olsson (FK Krasnodar), Forsberg (RB Leipzig) – Isak (Real Sociedad), Quaison (Mainz). Selecționer: Janne Andersson 
  • Polonia: Szczseny (Juventus) – Bereszynski (Sampdoria), Glik (Benevento), Bednarek (Southampton) – Jozwiak (Derby), Krychowiak (Lokomotiv Mosocova), Klich (Leeds), Puchacz (Lech Poznan) – Swiderski (PAOK), Zielinski (Napoli) – Lewandowski (Bayern). Selecționer: Paulo Sousa

Meciul Suedia – Polonia de miercuri, ora 19:00, are o mai mare importanță doar pentru polonezi, care sunt obligați să câștige dacă nu vor să plece acasă după faza grupelor.

Suedia a obţinut deja calificarea imediat ce Ucraina şi Austria nu au terminat la egalitate în grupa C, victoria austriecilor ducându-i şi pe nordici în optimi. Singura miză pentru nordici este doar ocuparea locului 1 în grupă.

ADVERTISEMENT
Polonia este obligată să câștige meciul cu Suedia pentru a obține calificarea în optimi. foto: colaj Fanatik

Unde se joacă partida Suedia – Polonia

Confruntarea Suedia – Polonia se dispută miercuri, 23 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Krestovksi din Sankt Petersburg, fiind ultimul joc din faza grupelor  găzduit de arena din Rusia, singura dintre locaţii unde au avut loc partide din două grupe, B şi E.

Suedia are 4 puncte, după remiza albă cu Spania şi victoria în faţa Slovaciei, şi e sigură de prezenţa în optimi. Polonia are doar un punct, din egalul cu Spania, cedând neaşteptat în faţa Slovaciei. Pentru a merge în optimi, are obligatoriu nevoie de victorie.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV meciul Suedia – Polonia

Partida Suedia – Polonia se joacă miercuri, 23 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Krestovski din Sankt Petersburg în etapa a 3-a şi ultima din grupa E la Euro 2020. Este transmisă în direct pe postul PRO X, dar o mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

La Sankt Petersburg, temperatura a rămas la cote ridicate, 32 de grade, deşi nu mai este senin şi cerul e mai tot timpul acoperit, cu şanse reale de ploaie. Englezul Michael Oliver a fost desemnat să conducă acest joc.

ADVERTISEMENT

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Suedia – Polonia

Suedia a primit vestea cea bună referitor la situaţia celor doi jucători testaţi pozitiv la COVID înainte de debutul la EURO, atacantul Kulusevski de la Juventus şi mijlocaşul Svanberg de la Bologna. Însă selecţionerul Janne Andersson nu exclude să lase la odihnă câţiva titulari pentru optimi.

Polonia nu îşi poate permite acest lux, dar sunt puţine şanse ca fundaşul Bednarek să poată fi apt pentru acest joc, după ce a suferit o accidentare la coapsă în partida cu Spania. Robert Lewandowski va dirija atacul în căutarea golului calificării.

ADVERTISEMENT

Lewandowski, singurul polonez care a marcat la trei turnee de EURO diferite

Suedia poate juca acest meci fără nici o presiune, poate doar aceea a faptului că dacă ar câştiga ar avea asigurat primul loc în grupa E înaintea Spaniei. Cea mai bună performanţă a nordicilor la EURO este semifinala din 1992, când au fost gazde.

Robert Lewandowski este singurul polonez care a reuşit să înscrie minim un gol la trei turnee finale de EURO diferite şi speră să obţină calificarea în optimi, după ce în 2016 s-a oprit în sferturi.

Cote la pariuri pentru jocul Suedia – Polonia

Casele de pariuri văd un echilibru în această partidă și, în consecință, au cotat cele două formații cu șanse egale la victorie, ambele primind 2,85.

Istoricul meciurilor directe dintre cele două reprezentative este chiar descurajant pentru polonezi. S-au jucat opt partide, ultima în 2004, care a fost şi singura amicală şi bilanţul este de şapte succese Suedia, unul Polonia, la CM 1974, în Germania.

ADVERTISEMENT