Fotbal intern

Scandal înainte de Suedia – România. Nordicii au trimis scrisoare la UEFA dintr-un motiv neaşteptat

22.03.2019 | 11:01
Scandal inainte de Suedia  Romania Nordicii au trimis scrisoare la UEFA dintrun motiv neasteptat

Meciul de fotbal Suedia – România este la mare concurență cu finala campionatului național de bandy și s-a creat chiar un mare scandal pe această temă în Suedia. Nu este nici o glumă, lucrurile stau chiar așa. Un sport care probabil că este foarte puțin cunoscut în lume concurează extrem de serios primul meci al naționalei de fotbal.

Suedia – România, la concurență cu finala națională la bandy în Suedia

În Suedia bandy este un sport extrem de îndrăgit și practicat pe scară largă, inclusiv la nivel de amatori. Suedia este țara campioană mondială la acest sport, după ce a câștigat finala ultimului CM pe care l-a găzduit, 6-1 cu Rusia. Bandy este extrem de spectaculos, pentru că se vrea a fi un fel mix între fotbal și hochei pe gheață. Se dispută pe patinoar, ca un meci de hochei, însă cu o minge în loc de puc, iar poarta este considerabil mai mare decât cea de la hochei.

Șefii federației de bandy au adus acuzații grele conducătorilor fotbalului suedez, spunând că nu au dorit în nici un fel să dea o mână de ajutor pentru ca ambele evenimente să poată fi urmărite pe postul național de televiziune, suscitând un interes ridicat. Per Selin, președintele Federației spune că omologii săi de la fotbal știau prea bine că televiziunea va opta pentru meciul de fotbal, mai ales că există un contract de exclusivitate pentru toate partidele echipei pregătite de Janne Andersson pe durata campaniei de calificare, care s-ar extinde automat și pe durata turneului final, în caz de calificare.

Suedia - România se joacă la aceeași oră cu finala de bandy, sport în care nordicii sunt campioni mondiali
Suedia – România se joacă la aceeași oră cu finala de bandy, sport în care nordicii sunt campioni mondiali

Federația de bandy a cerut celor de la fotbal să mute meciul la ora 17:00

Cei de la bandy au propus Federației suedeze de fotbal ca meciul cu România să fie devansat cu două ore, de la ora 17:00, însă au primit răspuns negativ. Au trimis și o scrisoare la UEFA, în speranța că forul european va înțelege situația și va cere Federației suedeze să devanseze cu două ore meciul de fotbal din preliminariile Euro 2020, dar UEFA a respins solicitarea pe motiv că modificarea datelor de disputare ale unor partide oficiale din cadrul calendarului internațional nu se poate face decât în situații de forță majoră, nu pentru că se suprapune cu evenimente din alte sporturi.

Situația la echipa națională a Suediei continuă să fie destul de neclară în privința jucătorilor cu probleme de sănătate, selecționerul Janne Andersson urmând a primi verdictul abia în cursul zilei de vineri din partea staffului medical. E vorba  aici de Andreas Granqvist, Filip Helander și Albin Ekdal, pentru că sunt deja out Viktor Lindelof, decizie personală, Pontus Jonsson și Jakob Johansson.