News

Suedia, țara fără carantină, are cele mai multe cazuri noi de Covid-19 pe cap de locuitor din Europa

14.04.2021 | 10:33
Suedia tara fara carantina are cele mai multe cazuri noi de Covid19 pe cap de locuitor din Europa
ADVERTISEMENT

Suedia, țara din Europa care nu a impus carantină în perioada pandemiei, raportează cele mai multe cazuri noi de Covid-19 pe cap de locuitor din Europa în ultima perioadă.

Potrivit unor date statistice, statul scandinav a înregistrat în ultima săptămână o medie de 625 de noi infecții la 1 milion de cetățeni.

ADVERTISEMENT

De asemenea, numărul pacienților internați în stare gravă la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) este cel mai mare înregistrat de ţară de la începutul valului 3 al pandemiei.

Suedia, cele mai multe cazuri noi de Covid pe cap de locuitor din Europa. Situație gravă la ATI

Contrar modei restricțiilor impuse în majoritatea țărilor din Europa, Suedia a aplicat până în prezent o strategie diferită bazată în principal pe recomandări fără lockdown și cu puține măsuri restrictive.

ADVERTISEMENT

Pandemia a rămas astfel la un nivel destul de agresiv în statul scandinav, care a raportat peste 13.600 de decese și aproape 880.000 de cazuri la o populație de 10 milioane de locuitori.

Recent, Suedia a înregistrat cele mai multe cazuri noi de Covid-19 pe cap de locuitor din Europa. În același timp, numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă este cel mai mare înregistrat de ţară de la începutul pandemiei, relatează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Astfel, țara scandinavă, care a ales să nu impună lockdown în ultimul an, are o medie pe şapte zile de 625 de noi infecţii la 1 milion de oameni, potrivit sursei citate.

Situația raportată de autoritățile de la Stockholm s-a agravat și în secțiile ATI. Conform datelor oficiale, în debutul acestei săptămâni, la terapie intensivă în spitalele suedeze se aflau 392 de oameni, faţă de vârful înregistrat în al doilea val al pandemiei, de 389, în ianuarie, dar cu mult mai mic faţă de primăvara lui 2020, când vârful a fost de 558 pacienţi.

ADVERTISEMENT

Statele europene care urmează după Suedia în acest top

Țara scandinavă este urmată în acest top nedorit de Polonia, care a înregistrat 521 de cazuri, Franţa – 491 cazuri, Olanda – 430 cazuri, Italia – 237 cazuri şi Germania – 208 cazuri.

Numărul raportat de Suedia este cu mult mai mare decât cel ale ţărilor vecine: Finlanda, Danemarca şi Norvegia, cu 65, 11, respectiv 132 de cazuri la 1 milion de persoane.

De la începutul pandemiei, Suedia a înregistrat peste 877.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2. Alte 13.660 de oameni au fost răpuși de boală.

ADVERTISEMENT
Tags: