Sport

Calificare istorică pentru Ucraina! Naționala lui Șevchenko o învinge dramatic pe Suedia și va juca în premieră într-un sfert de Euro

Ucraina a câștigat în prelungiri meciul cu Suedia, scor 2-1, și va juca în premieră în faza sferturilor. Anglia va fi adversara vecinilor noștri
30.06.2021 | 00:30
Calificare istorica pentru Ucraina Nationala lui Sevchenko o invinge dramatic pe Suedia si va juca in premiera intrun sfert de Euro
ADVERTISEMENT

Meciul Suedia – Ucraina are loc marţi, 29 iunie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul optimilor de finală ale turneului final al EURO 2020. Este jocul care încheie această fază a competiţiei şi ca va stabili adversarul din sferturi pentru Anglia sau Germania.

Unde se joacă meciul Suedia – Ucraina

Confruntarea Suedia – Ucraina se dispută marţi, 29 iunie, de la ora 22:00, pe Hampden Park din Glasgow în optimile de finală ale EURO 2020. Suedia a câştigat grupa E în faţa marii favorite Spania, iar Ucraina e singura echipă cu 3 puncte ajunsă în sferturi din postura celor mai bune locuri 3.

ADVERTISEMENT

Ca şi la Londra UEFA a insistat ca regula acelui procent de 25 la sută admis ca număr de spectatori pe stadionul Hampden Park să fie reconsiderat la minim 40 la sută şi în cele din urmă, după multe insistenţe a avut succes. Scoţienii, deşi loviţi de tulpina indian a virusului, au acceptat în cele din urmă. Prin urmare vor fi în jur de 30.000 de suporteri la acest meci.

Cine televizează partida Suedia – Ucraina

Partida Suedia – Ucraina se joacă marţi, 29 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul Hampden Park din Glasgow şi este transmisă în direct pe postul PRO TV. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

La Glasgow, deşi e zonă înaltă, este o vreme bună pentru fotbal. Sunt în jur de 24-25 de grade, cer variabil, mai mult senin şi nu va ploua. Meciul va fi arbitrat de italianul Daniele Orsato

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Suedia – Ucraina

Problemele cu COVID-ul au rămas istorie în tabăra nordicilor iar accidentări care să scoată din calculele acestui meci vreun jucător nu există. Prin urmare, selecţionerul Janne Andersson îşi poate face formula de start fără nici o problemă.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte fostul mare internaţional şi câştigător al Balonului de Aur, Andri Şevcenko, are o singură situaţie de incertitudine în lot. Zubkov va face marţi, în ziua partidei, un ultim examen pentru a vedea dacă e refăcut sau nu după accidentare, dar primele estimări merg pe ideea că nu va juca.

Toate drumurile duc la Roma

Acest meci este ultimul din cadrul optimilor de finală ale EURO 2020 şi învingătoarea va întâlni în sferturi, la Roma, una dintre marile favorite la trofeu, Anglia sau Germania, care se războiesc la Londra, pe stadionul Wembley.

ADVERTISEMENT

Suedia a mai ajuns într-o fază superioară la un turneu final de EURO în 1992 când fiind ţară gazdă a urcat până în semifinale. Ucraina nu a obţinut performanţe deosebite la turneele finale, dar Şevcenko e încrezător că echipa sa are potenţial pentru a scrie istorie.

Cote la pariuri la jocul Suedia – Ucraina

Suedia este considerată echipa cu prima şansă la calificare la o cotă supergeneroasă, 2,40, în timp ce ucrainenii au primit 3,20. Şansă dublă 1X are cotă 1,35 iar şansă dublă X2 cotă 1,55. Calificare Suedia are cotă 1,40, calificare Ucraina 1,75.

Sunt cinci meciuri directe între cele două echipe naţionale, patru amicale şi o partidă de la EURO 2012, organizat de Polonia şi Ucraina. Meciul respectiv s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea Ucrainei. Suedia are o singură victorie, în 2011, cu 1-0, chiar acasă la ucraineni.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Suedia – Ucraina: 1,56 este cota pentru „Total Goluri 2-4”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Suedia – Ucraina: 3,15 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT