ADVERTISEMENT
News

Suferă de o boală incurabilă și își va transmite moartea live pe Facebook. Iată cine este bărbatul

Autor: Flaviu Popa | 04.09.2020 | 16:02
Suferă de o boală incurabilă și își va transmite moartea live pe Facebook. Iată cine este bărbatul
Bărbatul nu este lăsat să moară de către Guvernul francez

Un bărbat din Franța cu o boală incurabilă s-a decis să-și transmită pe Facebook sfârșitul vieții.

ADVERTISEMENT

Francezul i-a cerut lui Emmanuel Macron, președintele Franței, să fie eutanasiat, însă a fost refuzat.

În aceste condiții, Alain Cocq va întrerupe orice tratament și va împărtăși cu toată lumea chinul prin care trece.

ADVERTISEMENT

Un francez vrea să moară, însă nu este lăsat de autorități. Mesaj emoționant

Bărbatul în vârstă de 57 de ani suferă de o boală rară în care pereții arterelor se lipesc, provocând insuficiența circulației sângelui în organe.

Alain se confruntă cu dureri mari de ani de zile și a cerut să fie eutanasiat, însă legea franceză nu permite acest lucru. După 9 operații în ani și un chin nemaivăzut, bărbatul vrea să „spună stop”.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a trimis inclusiv o scrisoare președintelui Macron prin care îi cere să fie lăsat să plece pe lumea cealaltă, în pace.

Pentru că nu sunt deasupra legii, nu pot să accept cererea dumneavoastră”, i-a răspuns Emmanuel Macron, răspuns care l-a dărâmat pe bărbat.

ADVERTISEMENT

Alain Cocq va întrerupe tratamentul și estimează că se va stinge în 5 zile, pentru a le demonstra tuturor că legea din Franța ar trebui schimbată.

Lupta mea va fi una durabilă”, a transmis francezul. În Franța există momentan în vigoare o lege denumită Legea Leonetti, valabilă din 2005, prin care medicii pot eutanasia oamenii în anumite circumstanțe.

ADVERTISEMENT

Mai exact, atunci când suferința este extrem de mare, medicii pot decide să curme suferința pacientului, însă doar în ultima clipă.

Problema remarcată de specialiști e lipsa empatiei față de cei care au o suferință de durată, care sunt lăsați să se chinuie.

ADVERTISEMENT

Cazul lui Vincent Lambert, un francez care în 2015 și-a câștigat dreptul în instanță de a fi deconectat de la aparate, a produs un adevărat șoc în Franța. Bărbatul se afla în stare vegetativă și era dependent de aparate, cu toate că familia lui s-a opus ca acesta să fie trimis pe lumea cealaltă.

Familia catolică a refuzat să-l lase să moară, însă bărbatul a obținut dreptul de a muri în 2019, când a fost lăsat să se stingă prin înfometare. Un caz extrem de trist, care atrage atenția în anul 2020 asupra nevoii ca oamenii să treacă peste superstițiile inutile și să se întrebe în ce condiții un om ar trebui lăsat să moară, dacă își dorește acest lucru.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!