News

Suferă de o boală incurabilă și își va transmite moartea live pe Facebook. Iată cine este bărbatul

04.09.2020 | 16:02
Sufera de o boala incurabila si isi va transmite moartea live pe Facebook Iata cine este barbatul
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Franța cu o boală incurabilă s-a decis să-și transmită pe Facebook sfârșitul vieții.

Francezul i-a cerut lui Emmanuel Macron, președintele Franței, să fie eutanasiat, însă a fost refuzat.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Alain Cocq va întrerupe orice tratament și va împărtăși cu toată lumea chinul prin care trece.

Un francez vrea să moară, însă nu este lăsat de autorități. Mesaj emoționant

Bărbatul în vârstă de 57 de ani suferă de o boală rară în care pereții arterelor se lipesc, provocând insuficiența circulației sângelui în organe.

ADVERTISEMENT

Alain se confruntă cu dureri mari de ani de zile și a cerut să fie eutanasiat, însă legea franceză nu permite acest lucru. După 9 operații în ani și un chin nemaivăzut, bărbatul vrea să „spună stop”.

Bărbatul a trimis inclusiv o scrisoare președintelui Macron prin care îi cere să fie lăsat să plece pe lumea cealaltă, în pace.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu sunt deasupra legii, nu pot să accept cererea dumneavoastră”, i-a răspuns Emmanuel Macron, răspuns care l-a dărâmat pe bărbat.

Alain Cocq va întrerupe tratamentul și estimează că se va stinge în 5 zile, pentru a le demonstra tuturor că legea din Franța ar trebui schimbată.

ADVERTISEMENT

Lupta mea va fi una durabilă”, a transmis francezul. În Franța există momentan în vigoare o lege denumită Legea Leonetti, valabilă din 2005, prin care medicii pot eutanasia oamenii în anumite circumstanțe.

Mai exact, atunci când suferința este extrem de mare, medicii pot decide să curme suferința pacientului, însă doar în ultima clipă.

Problema remarcată de specialiști e lipsa empatiei față de cei care au o suferință de durată, care sunt lăsați să se chinuie.

Cazul lui Vincent Lambert, un francez care în 2015 și-a câștigat dreptul în instanță de a fi deconectat de la aparate, a produs un adevărat șoc în Franța. Bărbatul se afla în stare vegetativă și era dependent de aparate, cu toate că familia lui s-a opus ca acesta să fie trimis pe lumea cealaltă.

Familia catolică a refuzat să-l lase să moară, însă bărbatul a obținut dreptul de a muri în 2019, când a fost lăsat să se stingă prin înfometare. Un caz extrem de trist, care atrage atenția în anul 2020 asupra nevoii ca oamenii să treacă peste superstițiile inutile și să se întrebe în ce condiții un om ar trebui lăsat să moară, dacă își dorește acest lucru.

ADVERTISEMENT
Tags: