Life

Suferința pe care Regina Elisabeta a ascuns-o toată viața. Ce regret a însoțit-o pe Suverană până în ultima zi

Cea mai mare remușcare avută de Regina Elisabeta a II-a. A însoțit-o toată viața, potrivit unei biografiii lansate recent.
19.09.2022 | 17:15
Suferinta pe care Regina Elisabeta a ascunso toata viata Ce regret a insotito pe Suverana pana in ultima zi
Cea mai mare remușcare avută de Regina Elisabeta a II-a. A însoțit-o toată viața. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Suferința pe care Majestatea Sa a ascuns-o toată viața. Ce regret a însoțit-o pe Suverană până în ultima zi, Regina decedând la vârsta de 96 de ani, pe data de 8 septembrie 2022.

Cea mai mare remușcare avută de Regina Elisabeta a II-a. A însoțit-o toată viața

Regina Elisabeta a II-a a trăit cu o suferință imensă, care are mare legătură cu copiii săi. Potrivit autorului Robert Hardman, Majestatea Sa a avut o durere personală cauzată de divorțurile a trei dintre cei patru copii.

ADVERTISEMENT

În cartea „Regina vremurilor noastre: Viața Reginei Elisabeta a II-a” se arată că Suverana a avut un mare regret, deși la exterior nu a dorit să arate acest lucru. A păstrat aparențele legat de destrămarea căsniciilor copiilor săi: Prințul Charles, Prințul Andrew și Prințesa Anne.

„Păstrând la exterior un stoicism caracteristic, discuțiile despre divorț au fost profund tulburătoare pentru Regină. Un alt fost membru din interiorul palatului își amintește că din când în când se puteau întrezări crâmpeie ale disperării sale”, a spus autorul pentru People.

ADVERTISEMENT

„O tulbura mai mult decât lăsa să se vadă. I-am spus: «Se pare că se întâmplă peste tot. Este aproape o practică obișnuită»”, a declarat un fost angajat din interiorul palatului pentru Robert Hardman.

„Trei din patru!”, a fost răspunsul oferit de Regina Elisabeta a II-a. „Nu ar trebui să subestimăm durerea prin care a trecut”, a mai completat sursa.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a, de neclintit

Regina Elisabeta a II-a a rămas de neclintit și o fire puternică de-a lungul vieții sale în ciuda tuturor situațiilor neplăcute și dramelor, printre acestea numărându-se și despărțirea Prințului Charles de Prințesa Diana.

Atitudinea ”de stâncă” este una dintre calitățile pe care le-a moștenit de la tatăl său, Regele George al VI-lea. A continuat ca și cum nimic nu s-a întâmplat, strategie care i-a fost de un real ajutor până în ziua în care a murit.

ADVERTISEMENT

„Răspunsul Reginei, ca întotdeauna, a fost să urmeze exemplul tatălui său, descoperit în zilele petrecute de acesta pe mare, și să trateze dificultățile ca pe un ocean”, a ținut să mai adauge autorul în cartea sa.

ADVERTISEMENT