Sport

Suma colosală pe care va trebui să o plătească viitoarea echipă a „Bestiei” Haaland. Dezvăluirile unui cunoscut agent de jucători

Granzii Europei duc deja lupte seculare pentru semnătura lui Erling Haaland. Un cunoscut impresar german susține că acest transfer ar putea genera costuri de până la 300 de milioane de euro.
04.11.2021 | 11:08
Suma colosala pe care va trebui sa o plateasca viitoarea echipa a Bestiei Haaland Dezvaluirile unui cunoscut agent de jucatori
ADVERTISEMENT

Chiar dacă mai sunt două luni până la deschiderea perioadei de mercato, Chelsea, Manchester City, Real Madrid și Barcelona nu mai au răbdare când vine vorba să-și asigure semnătura celui mai talentat tânăr fotbalist al momentului, Erling Haaland. Nu vor avea, însă, o misiune deloc ușoară, întrucât „pachetul complet” – clauza de reziliere, salariul jucătorului și comisionul impresarului – ar putea genera costuri uriașe, de până la 300 de milioane de euro.

Această ipoteză a fost lansată de un reputat agent de jucători din Germania și, în cazul în care se va confirma, „Bestia” va doborî recordul deținut încă din vara lui 2017 de PSG, care a achitat clauza de reziliere a contractului lui Neymar cu Barcelona, în valoare de 222 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Erling Haaland ar putea costa 300 de milioane de euro

„Cred că transferul va avea loc în 2022. Haland are o clauză de eliberare. Pachetul complet, cu salariul său pe cinci ani şi comisionul agentului, se va ridica la aproximativ 250 până la 300 de milioane de euro”, a declarat Volker Struth, exprimându-și, totodată, convingerea că starul Borussiei Dortmund nu va ajunge în curtea marii rivale, chiar dacă tinde spre o echipă cu care să se bată pentru cele mai importante trofee.

Chiar dacă Bayern Munchen ar avea bani, nu ar face acest transfer. Tot iadul s-ar dezlănţui dacă un jucător din Germania ar câştiga 50 de milioane euro.

ADVERTISEMENT

Nu va decide doar în funcţie de bani. Zece la sută mai mult sau mai puţin nu îl va influenţa”, a punctat agentul care îi reprezintă, printre alții, pe Toni Kroos (Real Madrid) şi Timo Werner (Chelsea Londra).

Borussia nu renunță la starul ei: „Vom lupta, vom încerca orice variantă”

În schimb, Borussia Dortmund nu renunță la gândul de a-l convinge pe Erling Haaland să rămână până în vara lui 2024, când i se încheie contractul. Un plan deloc ușor de pus în aplicare, dat fiind faptul că pentru semnătura tânărului atacant nigerian se bat cele mai importante echipe ale Europei.

ADVERTISEMENT

Încercăm să îl facem pe Erling Haaland să simtă că Borussia Dortmund este în continuare una dintre cele mai bune opțiuni ale sale. Să creadă că se poate dezvolta în continuare aici.

Poate încă mai putem să îl convingem. Vom lupta pentru el, vom încerca orice variantă. Încă nu ne-a refuzat. Avem nevoie de el pentru o perioadă mai lungă de timp. Poate chiar mai mult decât vă imaginați”, a explicat fostul fotbalist Sebastian Kehl, care acum face parte din staff-ul galben-negrilor.

ADVERTISEMENT

Anunțul îngrijorător al unui fost internațional norvegian: „Haaland a jucat ultimul meci din 2021”

Până una-alta, Erling Haaland trebuie să treacă printr-un amplu proces de recuperare accidentarea la coapsă suferită în meciul cu Ajax din grupele Ligii Campionilor, câștigat fără emoții de echipa sa, scor 4-0. Potrivit lui Jan Aage Fjortoft (54 de ani), șansele ca acesta să revină pe teren până la sfârșitul anului sunt aproape nule, ceea ce înseamnă că va rata nu doar următoarele etape de campionat, ci și acțiunea echipei naționale.

Sunt singurul atacant norvegian de aici pentru că celălalt, Erling Haaland, este accidentat. A revenit după prima accidentare, dar acum se confruntă cu alta. După meciul cu Mainz, a simțit ceva la picior, dar nimic serios și a decis să joace cu Ajax, în Champions League.

După meci, s-a văzut că accidentarea este destul de serioasă. Dortmund spune că va lipsi mai multe săptămâni și va rata meciurile naționalei Norvegiei și cel cu Ajax, din Champions League. Din ce înțeleg, din ce mi se spune, Erling Haaland a jucat ultimul meci din 2021. Va munci din greu să se recupereze rapid, dar are nevoie de timp”, a transmis fostul internațional norvegian.

ADVERTISEMENT