Sport

Suma fabuloasă obținută la licitație pe o pereche de ghete a lui Michael Jordan. Record all-time

19.05.2020 | 12:16
Suma fabuloasa obtinuta la licitatie pe o pereche de ghete a lui Michael Jordan Record alltime
ADVERTISEMENT

O pereche de ghete care au aparţinut fostului mare star NBA Michael Jordan a fost vândută la o licitaţie online cu suma de 560.000 de dolari.

E vorba de ghetele purtate în primul an de NBA

Este vorba de ghetele purtate chiar în primul an de NBA de către cel care este astăzi unul dintre cei trei miliardari din sport, alături de Tiger Woods şi Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Ghetele, cunoscute sub numele de „Air Jordan”, au fost proiectate special pentru starul NBA în 1985 şi au pe ele autograful lui Michael, fiind în acest fel prima încălţăminte sport semnată vreodată.

Casa de licitaţie se aştepta la maximum 150.000 de dolari

Casa Sotheby’s, organizatoarea licitaţiei, se aştepta să obţină între 100.000 şi 150.000 de dolari cu ocazia vânzării lor.

ADVERTISEMENT

În nici un caz organizatorii licitaţiei nu îşi puteau închipui că suma pe care o vor obţine va fi aproape de patru ori mai mare, ceea ce reprezintă un record all-time.

Recordul de vânzare la încălţăminte sport era de 437.500 dolari

Casă de licitaţie cunoscută pentru vânzările sale de artă în valoare de milioane de dolari, Sotheby’s a organizat prima sa licitaţie dedicată numai pentru încălţămintea sport anul trecut şi a stabilit atunci un record mondial cu o pereche de încălţăminte de alergare marca Nike, din 1972, vândută cu 437.500 dolari. Acum recordul a fost doborât.

ADVERTISEMENT

Interesant este însă faptul că licitaţia de acum a coincis cu cea de-a 35-a aniversare a brand-ului „Air Jordan”, precum şi cu difuzarea de către Netflix a documentarului în zece episoade “The Last Dance”, dedicat lui Michael Jordan şi fostei sale echipe, Chicago Bulls.

De fiecare dată a fost ales MVP-ul finalei

Michael Jordan a cucerit cu „Taurii” din Chicago şase titluri de campion al NBA. Ultimele două episoade ale acestui documentar au fost difuzate duminică seara.

ADVERTISEMENT

Aportul său la trofeele cucerite a fost enorm, fiind declarat MVP-ul finalei NBA de fiecare dată.  Michael Jordan a fost numit şi de 5 ori jucătorul sezonului. El a atins miliardul de dolari în 2014, iar în prezent averea se apropie de suma de 2 miliarde.

ADVERTISEMENT