Premier League

Record! Sumă colosală plătită pe transferuri de cluburile din Premier League în vara lui 2019! Câţi bani s-au cheltuit pe cele 246 de mutări în Anglia

09.08.2019 | 13:10
Record Suma colosala platita pe transferuri de cluburile din Premier League in vara lui 2019 Cati bani sau cheltuit pe cele 246 de mutari in Anglia

Nu degaeba i se spune Premier League cel mai puternic campionat din Europa. Sezonul trecut cele două finale de cupe europene s-au transformat în derbyuri din Premier League, atât de clară a fost dominația fotbalului din Insulă asupra celorlalte competitoare. Și există mari perspective ca situația să se perpetue și pentru noul sezon, judecând analitic, strict după cifre, investițiile făcute de cele 20 de cluburi.

Sumă imensă cheltuită de cluburile din Premier League pe transferuri în vara lui 2019

Este adevărat că drepturile de transmisie TV aduc sume uriașe în conturile tuturor cluburilor, cel mai modest fiind un beneficiu de peste 100 de milioane lire sterline pentru un club din a doua parte a clasamentului, dar trebuie să observăm că Premier League a devenit, în bună măsură și o industrie de proporții în care au intrat milardari din țările arabe, din Asia sau din Statele Unite.

Acum când s-a tras cortina peste perioada de transferuri din această vară valoarea totală a operațiunilor făcute de cluburile din Premier League se ridică la o sumă absolut impresionantă: 1,8 miliarde euro! Acești bani au fost cheltuiți pe transferul a doar 246 de jucători. Pe locurile următoare se află La Liga, dar acolo încă nu s-a încheiat perioada, cu 1,3 miliarde euro în acest moment și pe poziția a treia Serie A, nici aici nu a venit dead-line, cu 900 de milioane de euro.

Transferuri Premier League 2019. Arsenal l-a luat de la Lille pe vârful Nicolas Pepe cu 75 milioane, nou record al clubului

Manchester United și-a betonat apărarea

Cele mai active cluburi au fost Manchester United, Arsenal și Aston Villa. Manchester City s-a mulțumit cu doar mutări, mijlocașul Rodri de la Atletico Madrid și fundașul Joao Cancelo de la Juventus, dar suficient pentru a depăși suma de 100 de milioane euro cheltuieli. Liverpool însă a preferat să nu facă investiții, plecând de la ideea că revenirile după lungi accientări ale lui Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain și Naby Keita sunt suficiente.

Manchester United a stabilit recordul pentru un singur jucător, 88 de milioane euro pentru fundașul lui Leicester, internaționalul Harry Maguire și a mai adăugat 55 pentru fundașul dreapta Aaron Wan Bissaka, total 146 milioane. Chelsea nu are voie, fiind suspendată de UEFA, dar Arsenal s-a mișcat bine: Nicolas Pepe, vârful lui Lille, 75 milioane euro, David Luiz, fundașul lui Chelsea, 8, Kieran Tierney, de la Celtic, 30 milioane întărind bine echipa lui Unai Emery.

TOP 5 transferuri vara 2019 Premier League

  1. Harry Maguire de la Leicester la Manchester United  85 milioane euro

  2. Nicolas Pepe de la Lille la Arsenal 75 milioane euro

  3. Tonguy Ndombele de la Lyon la Tottenham 72 milioane euro

  4. Rodri de la Atletico Madrid la Manchester City 70 milioane euro

  5. Aaron Wan Bissaka de la Crystal Palace la Manchester United 55 milioane euro