News

Sumă imensă găsită în casa unui medic, în urma unor percheziții. Elibera scutiri pe bandă rulantă și interna fictiv copii

Au fost percheziții la un medic din Botoșani, care elibera scutiri pe bandă rulantă. Mai mult, acesta făcea internări fictive.
22.05.2023 | 17:17
Suma imensa gasita in casa unui medic in urma unor perchezitii Elibera scutiri pe banda rulanta si interna fictiv copii
Sumă imensă găsită în casa unui medic, în urma unor percheziții. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un medic de familie din Botoșani a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de infracțiunea de obținere ilegală de fonduri, după ce a eliberat scutiri pe bandă rulantă. Vineri, 19 mai, oamenii legii au desfășurat percheziții la cabinetul medical al bărbatului, precum și la locuințele acestuia.

Pecheziții la un medic din Botoșani. Elibera scutiri pe bandă rulantă

Mai exact, șase percheziții au fost efectuate la imobilele medicului, din localitatea Mitoc și municipiul Botoșani. În urma acțiunilor, au fost ridicate înscrisuri medicale şi de evidenţă contabilă, dar și suma de 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„În cadrul activităţilor desfăşurate, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, printre care înscrisuri medicale şi de evidenţă contabilă, precum şi peste 100.000 de euro. Suma identificată la locaţiile percheziţionate a fost indisponibilizată în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională”, au transmis reprezentanții IPJ.

Potrivit presei din Botoșani, cadrul medical era cunoscut de mulți elevi din zona respectivă, datorită faptului că elibera scutiri pe bandă rulantă contra cost. Totodată, se pare că acesta ar fi făcut internări fictive.

ADVERTISEMENT

Medicul cerea 30 de lei elevilor care veneau la cabinetul lui cu scopul de a obține o scutire, conform botosaneanul.ro. Era cunoscut și de profesorii din unele licee, care nu mai acceptau scutiri cu semnătura și parafa bărbatului.

Mai mult, tatăl unor copii din localitate a mărturisit că medicul s-ar fi folosit de datele micuților săi pentru a le face internări fictive într-o unitate spitalicească, potrivit conform sursei citate. Copiii ar fi apărut cu peste 40 de internări în spital, deși părintele lor susține că nu au avut nevoie vreodată de astfel de servicii.

ADVERTISEMENT

Mediciul a fost prezentat în fața instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Magistrații Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar. De asemenea, bărbatul nu mai poate profesa.

Medic din Buzău, prins în flagrant după ce a luat mită

Un medic din Buzău a fost reținut, în luna aprile, după ce a cerut bani pentru a opera un copil. Viorel Romeo Chioașcă, în vârstă de 67 de ani, a fost prins în flagrant, după ce i-a cerut unui părinte să îi dea 1.500 de lei pentru a-i opera băiatul, un minor de 16 ani.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu aveau suma de bani, părinții au anunțat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). Astfel, oamenii legii au organizat un flagrant chiar în spitalul de pe Bulevardul Republicii, care este subordonată Regionalei CFR Galați.

ADVERTISEMENT
Tags: