News

Suma imensă pe care o cheltuie Facebook pentru a-l ține pe Mark Zuckerberg în siguranță. Câți bani câștigă bodyguarzii săi

13.04.2019 | 13:12
Suma imensa pe care o cheltuie Facebook pentru al tine pe Mark Zuckerberg in siguranta Cati bani castiga bodyguarzii sai

Mark Zuckerberg este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați antreprenori din lume. Cum statutul de persoană publică implică o serie de riscuri, fondatorul celei mai mari rețele de socializare are nevoie să fie în deplină siguranță. Pentru acest lucru, Facebook cheltuie o sumă impresionantă de bani.

Cât plătește Facebook pentru a-și ține fondatorul în siguranță

Compania Facebook Inc. a luat decizia de a dubla fondurile pentru securitatea lui Mark Zuckerberg. În 2018, conducerea celei mai mari rețele de socializare din lume a alocat nu mai puțin de 22,6 milioane de dolari pentru a-și proteja fondatorul.

În ultimii trei ani, Zuckerberg a încasat un salariu simbolic de doar 1 dolar pe lună. Se adaugă însă și compensații în valoare de 22,6 milioane de dolari, cei mai mulți bani fiind alocați pentru securitatea sa personală.

Câți bani cheltuie Facebook pentru siguranța lui Mark Zuckerberg
Câți bani cheltuie Facebook pentru siguranța lui Mark Zuckerberg

Facebook cheltuie milioane de dolari pentru securitatea lui Mark Zuckerberg

Peste 20 de milioane de dolari au fost destinați pentru securitatea lui Zuckerberg și a familiei sale. Suma a fost mărită semnificativ, prin comparație cu anul 2018, când s-au cheltuit „doar” 9 milioane de dolari. De asemenea, Mark Zuckerberg a primit 2,6 milioane de dolari pentru folosirea avioanelor private, despre care reprezentanții Facebook susțin că fac parte dintr-un amplu program  general de securitate, creat special pentru fondatorul rețelei de socializare.

În altă ordine de idei, Facebook a anunțat recent că se va conforma solicitărilor Comisiei Europene și instituțiilor de protecție a consumatorilor, referitoare la clauzele de furnizare a serviciilor. „Astăzi, Comisia Europeană şi autorităţile de protecţie a consumatorilor au salutat actualizările aduse de Facebook clauzelor de furnizare a serviciilor sale. Acum, acestea explică în mod clar cum foloseşte societatea datele utilizatorilor în scopul activităţi de creare de profiluri şi în cel al direcţionării publicităţii către utilizatori în scopuri financiare” , se arată în comunicatul dat publicității de reprezentanții celei mai cunoscute rețele de socializare din lume.

Tags: