Sport

Suma imensă pe care o plătește Dinamo pentru a juca pe „Arcul de Triumf”. Giuleștiul o costă pe Rapid doar 2.000 de euro în plus. Exclusiv

Dinamo va juca meciurile pe „Arcul de Triumf”, iar „câinii” vor fi nevoiți să scoată din buzunar o sumă imensă de bani.
01.11.2022 | 19:41
Suma imensa pe care o plateste Dinamo pentru a juca pe Arcul de Triumf Giulestiul o costa pe Rapid doar 2000 de euro in plus Exclusiv
Prețul unui meci jucat de Dinamo pe „Arcul de Triumf”. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În cele ce urmează, FANATIK vă prezintă în exclusivitate suma de bani pe care Dinamo o va plăti pentru un meci pe „Arcul de Triumf”, într-o comparație cu un meci jucat pe „Giulești” sau pe „Arena Națională”.

Prețul unui meci jucat de Dinamo pe „Arcul de Triumf”

Dinamo se pregătește să joace meciul din Cupa României Betano cu Sepsi, de pe 8 noiembrie, pe noul stadion „Arcul de Triumf”, după ce Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a aprobat desfășurarea confruntării. „Câinii” vor fi nevoiți să plătească un total de 18.000 de euro, după cum au stabilit administratorii arenei.

ADVERTISEMENT

În această sumă de bani intră diverse cheltuieli, precum: 5.000 de euro (chiria evenimentului), 4.000 de euro (operare echipamentelor stadionului), 4.000 de euro (curățenia), 3.000 de euro (nocturna), 2.000 de euro (schimbare buturi de rugby cu porți de fotbal și marcajul gazonului).

Până acum, stadionul „Arcul de Triumf” a găzduit meciuri de fotbal, mai exact partida amicală a României U21 cu Finlanda U21, scor 2-1, în martie 2022, dar și meciul feminin al României cu Elveția, scor 1-8, din aprilie 2022, precum și finala Cupei României la feminin.

ADVERTISEMENT

Într-o comparație, Rapid plătește 20.000 de euro pentru un meci jucat pe stadionul din Giulești, în timp ce un meci desfășurat pe Arena Națională costă 24.000 de euro.

  • 8.207 de locuri are stadionul „Arcul de Triumf”

Scandal la ultimul meci al lui Dinamo

În ultimul meci din campionat, Dinamo a remizat cu CSM Slatina, scor 0-0, însă o fază petrecută în careul oltenilor la ultima fază a meciului a produs un scandal imens.

ADVERTISEMENT

Portarul oaspeților, Ionuț Pop, a ieșit greșit la o centrare și l-a lovit pe Alexandru Pop, atacantul lui Dinamo, însă arbitrul le-a refuzat „câinilor” un penalty.

„Nu știu dacă a fost sau nu penalty. Cei care au revăzut faza mi-au spus că a fost. Pop are și sânge la nas. S-a terminat, arbitrul așa a decis”, a spus Ovidiu Burcă la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Pe pagina de Facebook a lui Dinamo a fost postat un comunicat de presă dur, în care „câinii” atrag atenția asupra arbitrajului: „Comunicat de presă, București, 28 octombrie 2022. Clubul Dinamo 1948 București, prin administratorul special Vlad Iacob, precizează prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram următoarele: În timpul meciului Metaloglobus București vs Dinamo 1948 București (Liga 2, etapa a 11-a), din 22 octombrie 2022, am constatat că integritatea fizică a jucătorilor noștri a fost pusă în pericol în repetate rânduri.

În ciuda faptului că intervenția portarului Ionuț Pop de la CSM Slatina a fost evident întârziată și că acesta nu a atins mingea, centralul putea constata că direcția balonului a fost schimbată în mod clar de către atacantul dinamovist Alexandru Pop”.

„Lovitura aplicată lui Alexandru Pop nu a fost în suprafața careului mic și s-a soldat cu o hemoragie la nivelul nasului jucătorului nostru. Din nou, arbitrul putea constata hemoragia și putea reveni la scurt timp asupra deciziei eronate, însă nu a făcut-o”, s-a mai arătat în comunicatul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT
Tags: