Fotbal international

Sumă imensă pentru Rodrigo, jucătorul dorit de Lopetegui. Cât trebuie să plătească galacticii

22.08.2018 | 18:03
Suma imensa pentru Rodrigo jucatorul dorit de Lopetegui Cat trebuie sa plateasca galacticii

Real Madrid şi-a fixat o nouă ţintă de transfer: Rodrigo, brazilianul naturalizat spaniol, jucătorul Valenciei, însă suma cerută de şefii “liliecilor” este imensă. Nu mai puţin de 120 de milioane de euro. Jucătorul este considerat de noul antrenor al lui Real, fostul selecţioner al Spaniei până în primele două zile ale turneului final al Campionatului Mondial din Rusia, drept înlocuitorul ideal pentru portughezul Cristiano Ronaldo, care timp de nouă sezoane a fost indiscutabil vedeta de pe Santiago Bernabeu, dar care în această vară a plecat la Juventus Torino. Rodrigo este un jucător bun, dar totuşi comparaţia cu Cristiano Ronaldo suferă destul de mult. Cu toate acestea şefii Realului s-au conformat dorinţei antrenorului şi au încercat să facă o ofertă Valenciei.

Rodrigo Moreno, cel mai valoros jucător din lotul Valenciei, a sosit pe Mestalla în 2015 de la Benfica, pentru suma de 30 de milioane euro. Cota sa de piaţă este acum de 50 de milioane, dar la această sumă şefii Valenciei nici măcar nu se obosesc să stea de vorbă. Există însă o variantă la care directorul general al clubului, Mateu Alemany, recunoaşte că jucătorul poate ajunge la Real Madrid şi Valencia nu poate face absolut nimic în cazul în care Florentino Perez acceptă să plătească clauza de eliberare, în valoare de 120 de milioane euro. Altminteri, Rodrigo nu pleacă sub o sumă mai mică, nici măcar cu 100 de euro mai puţin.

Sumă imensă pentru Rodrigo, jucătorul dorit de Lopetegui. Real Madrid nu a făcut nici o achiziţie de top

Real Madrid a încercat din răsputeri să dea în această vară o mare lovitură de imagine prin aducerea unui alt jucător de top din lume, aşa cum au fost de-a lungul timpului Luis Figo, Ronaldo, David Beckham, Zinedine Zidane şi ultimul, dar poate cel mai bun, Cristiano Ronaldo, pentru că galezul Gareth Bale, adus în 2013 pentru 100 de milioane de euro, a fost mai mult accidentat decât a jucat şi încă nu se justifică investiţia. Pe lista lui Florentino Perez primul era brazilianul Neymar de la PSG, însă un Mondial foarte slab pentru Neymar, coroborat cu indecizia lui Perez au făcut ca acest transfer să rămână la stadiul de zvon.

sumă imensă pentru Rodrigo. Real nu îl poate lua decât cu clauza de eliberare. Nu se pune problema de negoiceri
sumă imensă pentru Rodrigo. Real nu îl poate lua decât cu clauza de eliberare

Al doilea nume mare vânat de madrileni a fost cel mai bun jucător al Belgiei la Campionatul Mondial, Eden Hazard, de la Chelsea. Real Madrid a oferit la un moment dat suma de 220 de milioane de euro, însă Chelsea nu a vrut să se separe de giuvaierul său şi i-a oferit un nou salariu, 18 milioane de euro pe an, acceptat de belgian. Astfel Real a mai ratat un potenţial galactic. Un al treilea nume mare, englezul Harry Kane, a preferat să rămână la Tottenham, deşi el era marele favorit al preşedintelui Florentino Perez. Practic, până la 31 august Real Madrid este în situaţia deloc plăcută de a alerga după un jucător de top, dar o cursă făcută în gol, pentru că în afara portarului Thibaut Courtois, echipa pregătită de Julen Lopetegui nu a făcut nici o achiziţie semnificativă. Asta în comparaţie cu rivala din Barcelona, foarte activă pe piaţa de mercato din această vară. Dacă nu va da nici o lovitură pe ultima sută de metri Real Madrid va fi mult slab cotată în lupta pentru titlu decât Barcelona şi Atletico Madrid.