O garsonieră din Cluj-Napoca, de 15 mp, a atras atenția mai multor persoane și a stârnit amuzamentul în același timp. Asta după ce proprietarul imobilului a postat un anunț de vânzare pe un site, în care a precizat o sumă ireală.
Garsoniera se găsește în centrul orașului Cluj-Napoca și se află într-un imobil la curte. Proprietarul a mai precizat în anunț că locul este ferit de zgomotul urban, respectiv de cel al traficului, drept urmare viitorul chiriaș se va bucura de o odihnă foarte bună.
Garsoniera de 15 mp este dotată cu baie, terasă, finisaje moderne precum gresie și faianță în bucătărie, dar și în baie. De asemenea, mai dispune și de o boxă de depozitare și de un loc de parcare în curte. Nu lipsesc nici pardoseala din parchet laminat în cameră sau ferestrele și ușile termoizolante din PVC.
”Garsonieră în zona centrală! Vă propunem spre vânzare o garsonieră, în centrul orașului. Aceasta dispune de 15 mp utili și este localizată într-un imobil la curte, ferit de zgomotul traficului, având următoarea compartimentare: 1 cameră open-space cu bucătăria; 1 baie; 1 terasă.
Finisajele moderne sunt evidențiate astfel: gresie și faianță în bucătărie; gresie și faianță în baie; pardoseală din parchet laminat în cameră; ferestre și uși termoizolante din PVC. Apartamentul dispune de o terasă, o boxă de depozitare și de loc de parcare în curte”, apare în anunțul făcut de proprietar pe olx.ro.
Pentru toate cele enumerate, se solicită suma de 81.000 de euro. Asta în condițiile în care o astfel de garsonieră costă în general 10.000 de euro sau cel mult 20.000 de euro. De altfel, pe piața imobiliară sunt apartamente formate din două camere care depășesc puțin peste 60.000 de euro, așa cum mai apare pe olx.ro
În ultimul an, piața imobiliară s-a scumpit vizibil. O spune Horia Ion, președintele Asociației Brokerilor Imobiliari. El a precizat pentru ziare.com că prețurile au crescut cu 10% pentru locuințele vechi și cu peste 20% pentru imobilele noi.
”În acest moment o dobândă bună este de 4,9 la sută, mult sub dobânda de referinţă a BNR, care este de 7 la sută, ceea ce înseamnă că băncile îşi doresc să ofere credite ipotecare. Acest lucru din păcate se va reflecta în creşterea preţurilor caselor şi apartamentelor.
Ceea ce va duce la creşterea inaccesibilităţii pentru cei care au venituri mici. Dar în general piaţa imobiliară este o piaţă scumpă, care se adresează celor care au un venit de la mediu în sus. Cei care au venituri mici vor trebui să facă un efort şi să îşi crească veniturile pentru a-şi achiziţiona locuinţa pe care şi-o doresc”, a spus specialistul.