News

Suma pe care o vor primi în plus la pensie românii din grupa I sau II de muncă. Cât vor încasa cei care au muncit în condiții grele

Majorări consistente pentru pensionarii cu experiență. Noua lege le va aduce mai mulți bani oamenilor care au muncit în grupa I sau II
09.05.2024 | 00:29
Suma pe care o vor primi in plus la pensie romanii din grupa I sau II de munca Cat vor incasa cei care au muncit in conditii grele
ADVERTISEMENT

Noua legislație privind pensiile prevede că persoanele care au activat timp de 5-10 ani în grupa I sau II vor primi o majorare a sumei primite la recalcularea pensiei.

Bani în plus la pensie pentru românii care au muncit în grupa I sau II

Această modificare aduce beneficii financiare semnificative pentru pensionarii care au lucrat în condiții dificile, oferind sume suplimentare care variază în funcție de numărul de ani de muncă efectuată, începând de la 100 de lei pentru 5 ani în grupa II, până la 405 lei pentru 10 ani în grupa I.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii a subliniat că peste 3 milioane de români vor beneficia de majorări începând din septembrie, iar cei cu 40 de ani de contribuție vor ieși la pensie fără penalizare.

„Peste 3 milioane de români vor avea majorări din septembrie. Cei cu 40 de ani contributivi ies la pensie fără penalizare. Pentru anii de studiu superioare românii primesc puncte.

ADVERTISEMENT

Pensiile vor fi majorate fără excepție. Beneficiile din vechea lege rămân, noua lege vine cu plusuri. Pensionari să știe că noua lege garantează majorări anuale. Punctele de stabilitate răsplătesc munca românilor. Cei care muncesc mai multe primesc puncte de stabilitate”, a spus ministrul, potrivit România TV.

Ce beneficii mai prevede noua lege

Noua lege garantează, de asemenea, majorări anuale și acordă puncte pentru ani de studiu superior, cu beneficii suplimentare pentru cei care au muncit în grupa I sau II.

ADVERTISEMENT

Aceste modificări nu se opresc aici, ci includ și reducerea vârstei de pensionare, stagiul suplimentar în funcție de condițiile de muncă și un bonus pecuniar de 0,5% pentru cei din grupa I și de 0,25% pentru cei din grupa II.

Majorările aduse pensiilor pentru cei care au lucrat în condiții dificile sunt extrem de binevenite, reflectând recunoașterea contribuției acestor persoane și încurajând, în același timp, alegerea unor tipuri de muncă care să beneficieze de aceste avantaje în viitor.

ADVERTISEMENT

Specialiștii arată că este esențial ca aceste schimbări să aducă beneficii tangibile pentru pensionari și să le asigure un nivel de trai decent.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
O nouă televiziune în România. A început să emită
O nouă televiziune în România. A început să emită
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi