Potrivit Alexandrei Păcuraru, România trebuie să se orienteze către păstrarea forței de muncă calificate în țară, iar pentru realizarea acestui deziderat este nevoie să producem în intern, în detrimentul importurilor.
Jurnalista devenită politician mai spune că, în prezent, România exportă forță de muncă calificată și importă muncitori necalificați. Aceștia se califică la noi în țară și apoi pleacă, la rândul lor, către țări cu salarii mai bune, iar țara noastră rămâne și cu deficit de forță de muncă și depopulată.
„Trebuie să producem. Să nu ne fie rușine de muncă. Să nu ne mai vindem forța de muncă ieftin. Toată forța noastră de muncă extraordinară o exportăm, aducem forță de muncă necalificată, stau în România se califică, după care pleacă din țara noastră. Nu ne rezolvăm problema.
Iar forța de muncă calificată ce mai rămâne în țară se mulțumește cu niște salarii de mizerie. Trebuie să ne implicăm și să producem în România”, a afirmat aceasta la Sport și Politică.
Candidata ADN i-a declarat lui Horia Ivanovici că, în opinia sa, un român, singur, fără persoane în întreținere, ar trebui să aibă un venit minim de 10.000 de lei.
„Când vom produce în România, atunci salariile vor fi corecte. Un român singur, ca să trăiască decent ar trebui să aibă 100 de milioane (10.000 de lei n.r.). Aici îmi doresc să ajungem, dacă voi ajunge președinte”, a mai afirmat Alexandra Păcuraru la FANATIK.RO.
În proiectul de țară al partidului pentru care candidează Alexandra Păcuraru, Alternativa pentru Demnitate Națională, unul dintre capitole se intitulează ”Salariile și pensiile românilor ca în țările europene dezvoltate”.
„Este urgentă și obligatorie declanșarea unui program privind creșterea accelerată a salariilor și pensiilor românilor și alinierea acestora la standardele europene. Nu se mai poate continua cu prețuri tarife, taxe impozite la nivel european și salarii și pensii africane.
Avem un program investițional concret care va permite crearea condițiilor tehnico-economice pentru atingerea acestui obiectiv care va contribui la stoparea depopulării României.
Mai este necesar un program demografic serios și consecvent aplicat astfel ca începând cu anul al treilea de aplicare sporul negativ al populației, actual, să devină unul pozitiv”, se arată în proiectul ADN.