Fotbal international

Suma reală a transferului lui Neymar la PSG! Ce salariu are starul brazilian

10.11.2018 | 08:44
Suma reala a transferului lui Neymar la PSG Ce salariu are starul brazilian

În vara anului 2017, PSG dădea marea lovitură și plătea clauza de reziliere în valoare de 222 de milioane de euro pe care Neymar o avea la FC Barcelona, dar în aceste zile s-a aflat suma reală a transferului. Cea mai bogată echipă din Ligue 1 a plătit mult mai mulți bani pentru a-l achiziționa pe starul francez.

Toate informațiile au fost aflate în cadrul anchetei jurnalistice Football Leaks, prin care în zilele trecute s-a aflat că Neymar este plătit de campioana din Ligue 1 pentru a-i aplauda pe fani la finalul meciurilor. Conform datelor publicate, starul brazilian încasează 375.000 de euro pentru a face acest gest.

252 de milioane de euro este suma reală a transferului lui Neymar la PSG

Cotidianul spaniol As a publicat ultimele informații din ancheta Football Leaks cu privire la adevărata sumă de transfer a lui Neymar la PSG. Pe lângă cele 222 de milioane de euro achitate clubului FC Barcelona, PSG a mai acordat câte un comision de 10,7 milioane de euro fiecăruia dintre cei doi impresari, tatăl jucătorului și israelianul Pini Zahavi.

Kylian Mbappe și Neymar salută suporterii, gest pentru care încasează bani
Kylian Mbappe și Neymar salută suporterii, gest pentru care încasează bani

Paris Saint-Germain a mai achitat 8,7 milioane de euro grupării braziliene Santos, sumă ce constituire contribuția de solidaritate pentru clubul care a format jucătorul. În total, transferul lui Neymar i-a costat pe francezi 252 de milioane de euro, cu 30 de milioane mai mult decât anunțul oficial.

PSG plătește anual taxe de 66 de milioane de euro

Documentele Football Leaks dezvăluie că starul brazilian încasează un salariu de 30 de milioane de euro pe an în capitala Franței. Acești bani sunt împărțiți astfel: un salariu fix de 25,5 milioane de euro și o primă etică de 4,5 milioane de euro. Acest bonus va fi încasat de Neymar doar dacă va respecta cele zece puncte de etică stabilite de club, printre care și acela de a saluta suporterii înainte și după fiecare meci. În cazul în care atacantul nu respectă aceste reguli, oficialii de la PSG pot retrage parțial sau totală această sumă.

De asemenea, Paris Saint-Germain plătește taxele către stat a cel puțin nouă jucători, printre care Neymar și Kylian Mbappe. Investigațiile arată că gruparea franceză plătește anual taxe în valoare de 66 de milioane de euro.