Sport

Suma record pentru care se vinde Manchester United! Cel mai controversat gest de la Campionatul Mondial s-a petrecut chiar sub ochii noului patron

Manchester United se vinde pentru o sumă record de şase miliarde de euro. Cel mai controversat gest de la Campionatul Mondial s-a petrecut sub ochii noului patron.
18.02.2023 | 16:20
Suma record pentru care se vinde Manchester United Cel mai controversat gest de la Campionatul Mondial sa petrecut chiar sub ochii noului patron
Emiliano Martinez şi gestul vulgar sub privirile lui Jassim Bin Hamad Al Thani. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un consorţiu condus de şeicul qatarez Jassim Bin Hamad Al Thani, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB) a anunţat că a depus o ofertă pentru preluarea clubului Manchester United de la familia Glazer.

Suma-record pentru care se vinde Manchester United! Ofertă de 6 miliarde de euro

BBC a anunţat suma-record pe care patronii americani ar putea să o încaseze pentru vânzarea lui Manchester United: 6 miliarde de euro. Ar fi cea mai scumpă tranzacţie de preluare a unui club sportiv din lume:

ADVERTISEMENT

“Şeicul Jassim Bin Hamad Al Thani confirmă că a depus o ofertă pentru preluarea a 100% (din acţiunile lui) Manchester United Football Club.

“Oferta urmăreşte readucerea clubului la gloria de odinioară atât pe teren, cât şi în afara lui şi, mai presus de toate, vizează să readucă fanii în inima clubului de fotbal Manchester United”, este comunicatul consorţiului din Qatar.

ADVERTISEMENT

Datoriile lui Manchester United se ridică la 580 de milioane de euro

Dacă americanii vor accepta oferta, clubul va fi eliberat de datoriile care se ridică la echivalentul a 580 de milioane de euro, în timp ce noii finanţatori se angajează să investească în echipele de fotbal, în stadion şi în infrastructură.

Expertul financiar Kieran Maguire a declarat pentru BBC că se aşteaptă ca tranzacţia de preluare a lui Manchester United să ajungă în jurul valorii de 6 miliarde de euro:

ADVERTISEMENT

“Acțiunile valorează în prezent 4,3 miliarde de euro, la care adăugăm datoriile și ajungem la aproape 5 miliarde de euro. Trebuie să convingi oamenii să vândă, cred că prețul cerut de cei din familia Glazer va fi de 8 miliarde de euro. Dar cred că ofertele vor fi în jur de 5-6 miliarde de euro.”, a declarat Kieran Maguire.

“Noul patron” al lui United, martor ocular la cel mai controversat gest de la Cupa Mondială

Jassim Bin Hamad Al Thani este fiul fostului şeic al Qatarului, Hamad bin Khalifa Al Thani. Cel mai controversat gest de la Cupa Mondială, cel în care Emiliano Martinez a dus în mod vulgar trofeul de “cel mai bun portar” în zona organelor genitale, s-a petrecut sub ochii lui Jassim, aflat pe podiumul de premiere.

ADVERTISEMENT

De altfel, imaginea cu gestul lui Emiliano Martinez şi privirea uimită a lui Jassim Bin Hamad Al Thani a făcut înconjurul lumii. La vremea respectivă, gestul portarului argentinian a provocat una dintre cele mai mari controverse de la Cupa Mondială.

Emiliano Martinez şi gestul vulgar sub privirile lui Jassim Bin Hamad Al Thani.
Emiliano Martinez şi gestul vulgar sub privirile lui Jassim Bin Hamad Al Thani.
  • 6.000.000.000 de euro este suma pe care s-ar putea vinde Manchester United
  • 1.300.000.000 de euro a plătit familia Glazer în 2005 pentru Manchester United
ADVERTISEMENT