Sporturi

Sumă record pentru o rachetă a lui Roger Federer. A folosit-o la Roland Garros 2011

08.11.2020 | 16:07
Suma record pentru o racheta a lui Roger Federer A folosito la Roland Garros 2011
O rachetă folosită de Roger Federer în finala de la Roland Garros din 2011, a fost vândută la o licitație pentru o sumă record
ADVERTISEMENT

O rachetă folosită de Roger Federer în finala de la Roland Garros din 2011, a fost vândută la o licitație pentru o sumă record.

Elvețianul a pierdut acea finală în fața marelui său rival, spaniolul Rafael Nadal, scor 5-7, 6-7, 7-5, 1-6.

ADVERTISEMENT

De altfel, acel meci a reprezentat ultima finală jucată de Federer la French Open, turneu dominat de tenismenul iberic.

O rachetă folosită de Roger Federer s-a vândut pentru o sumă record

Racheta Wilson Six One Tour BLX, folosită de Roger Federer la finala turneului de la Roland Garros din 2011 a devenit cea mai scumpă folosită vreodată de vreun tenismen, după licitația organizată online de Goldin Auctions.

ADVERTISEMENT

Conform Tennis World, racheta vopsită de Wilson în culorile Elveției, roșu și alb, s-a vândut la licitație cu impresionanta sumă de 55.000 de dolari.

Racheta scoasă la licitație a fost descrisă drept o ”piesă neprețuită de istorie a tenisului”, având autograful marelui campion elvețian, dar și o scrisoare oficială din partea managarelui acestuia, prin care îi era confirmată autenticitatea.

ADVERTISEMENT

Vechiul record de vânzare al unei rachete era deținut de un Slazenger din lemn, folosită de britanicul Fred Perry în cursa pentru trofeul de la Wimbledon din 1934. În 2007, racheta lui Perry a fost achiziționată la licitație pentru 32.000 de dolari.

Roger Federer a folosit modelul de rachetă Wilson Six One Tour BLX în 2010 și 2011, reușind să câștige cu aceasta un singur titlu de Mare Șlem (Australian Open 2010). Este un model de rachetă midsize (capul rachetei de 581 centimetri pătrați), cu lungime de 68 cm și care cântărește 354 grame.

ADVERTISEMENT

Legenda tenisului mondial, Roger Federer, este hotătât să își continue cariera în ciuda vârstei sale, 39 de ani. Acesta a declarat că nu se va retrage prea curând, clarificând zvonurile ce planau asupra carierei sale sportive. Jucătorul elvețian a atins în această săptămână un record incredibil: are 1.000 de săptămâni de când se află în top 20 ATP!

ADVERTISEMENT