Life

Suma ridicolă pentru care Andreea Esca s-a judecat cu o instituție a statului! Vedeta Pro TV, obligată să plătească

Andreea Esca, probabil cea mai bine plătită vedetă din televiziune, a ajuns în fața magistraților pentru că nu a plătit o sumă de bani insignifiantă.
13.10.2022 | 13:14
Suma ridicola pentru care Andreea Esca sa judecat cu o institutie a statului Vedeta Pro TV obligata sa plateasca
Andreea Esca și soțul ei, Alexandre Eram, s-au judecat mai mult de jumătate de an pentru o sumă ridicolă / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Andreea Esca, vedeta Pro TV al cărei salariu este legendar, și soțul ei, Alexandre Eram, au ajuns să se judece pentru o sumă ridicolă de bani cu instituțiile statului. Procesul, care a durat aproape șapte luni, s-a încheiat în urmă cu puțin timp după ce prezentatoarea știrilor a achitat restanțele.

Andreea Esca, proces pentru o sumă infimă

Andreea Esca, vedeta al cărei salariu de la Pro TV este deja subiect de legendă, mai ales că este cel mai bine păzit secret al televiziunii, derulează și afaceri de sute de mii de euro. Investițiile în turism și afacerile imobiliare ale vedetei s-au dezvoltat în ultima perioadă, iar acest lucru se poate vedea și în raportările făcute către ANAF și consultate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Soțul vedetei, Alexandre Eram, om de afaceri cunoscut în România prin prisma investițiilor în diverse business-uri este, la rândul lui, milionar. Nici fiica lor, Alexia, nu stă rău când vine vorba de bani, frumoasa influencer fiind una dintre cele mai bine plătite tinere vedete din domeniul ei.

Cu toate acestea, deși nu banii sunt o problemă pentru ei,  Andreea Esca și Alexandre Eram, soțul ei, au fost subiectul unui proces, deschis la sfârșitul lunii februarie de Administrația Fondului Imobiliar, pentru că nu și-ar fi plătit chiriile datorate statului.

ADVERTISEMENT

Surpriza a venit însă la încheierea procesului, atunci când magistrații au respins cererea după ce, într-un final, vedeta Pro TV a decis să achite datoriile infime pe care le avea față de reclamantul Administrația Fondului Imobiliar.

Șapte luni de proces pentru 15 euro

FANATIK a consultat hotărârea emisă de magistrați în procesul care i-a fost deschis vedetei Pro TV de Administrația Fondului Imobiliar. Iar acolo, surprinzător, era trecută și suma pentru care Andreea Esca și soțul ei, Alexandre Eram, au fost târâți în fața judecătorilor.

ADVERTISEMENT

Obiectul procesului: datoriile pe care le-ar fi acumulat pentru că nu au plătit chiria datorată pentru folosirea unei curți, precum și penalitățile de întârziere.

”Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 (…) reclamanta Administraţia Fondului Imobiliar, în contradictoriu cu pârâţii (Andreea Esca și Alexandre Eram, n. red.), a solicitat instanței să dispună obligarea acestora la plata sumei de 145, 04 lei constituită din 72, 52 lei chirie restantă și 72, 52 lei majorări de întârziere.

ADVERTISEMENT

Suma ce face obiectul acțiunii reprezintă contravaloarea folosinței de către pârâți a imobilului teren-curte. (…) La data de 19.07.2022, reclamanta a depus la dosarul cauzei note scrise, prin care a solicitat respingerea cererii ca rămasă fără obiect, față de împrejurarea că debitul ce face obiectul acțiunii a fost achitat în integralitate”, se arată în minuta ședinței de la Judecătoria Sectorului 2 din București.

Iar pentru că Andreea Esca (sau soțul ei) a achitat cei 72 de lei datorați, și majorările ulterioare – tot de 72 de lei –, adică echivalentul a câte 15 euro, judecătorii au decis să respingă cererea de pretenții emisă de reclamant la al doilea termen al procesului. Și, astfel, vedeta Pro TV a scăpat de executarea silită care ar fi urmat în cazul în care pierdea procesul.

Câți bani câștigă Andreea Esca?

Conform raportărilor făcute către ANAF, Andreea Esca câștigă bani frumoși, an de an, din afacerile pe care le derulează, fie că vorbim de activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune, turism sau imobiliare.

Astfel, profitul înregistrat de companiile deținute de vedeta Pro TV a totalizat, în ultimul an fiscal, depășesște 100.000 de euro. În plus, investițiile imobiliare făcute alături de soțul ei, în București și în Cluj, îi aduc, probabil, sume frumoase de bani.

Cum afacerile din turism și imobiliare au mers cât se poate de bine, Andreea Esca își orește să deschidă și un aparthotel la Cluj, acolo unde deține și câteva apartamente pe care, pare-se, le închiriază în regim hotelier.

Printre proprietățile imobiliare pe care le deține familia Andreea Esca – Alexandre Eram se numără și un apartament lângă Paris, într-una dintre suburbiile de lux și care este cotat la o valoare care se învârte în jurul unui milion de euro.

ADVERTISEMENT