Fotbal intern

Suma uriaşă câştigată de Dinamo din vânzarea de tricouri. “Veniturile au crescut de la an la an!”

19.11.2018 | 20:59
Jucătorii de la Dinamo îi salută pe fani la finalul meciului cu FCSB. Dinamoviştii fac o avere din vânzarea de tricouri

Andrei David, directorul de marketing al lui FC Dinamo Bucureşti, a dezvăluit că gruparea din “Ştefan cel Mare” a câştigat o sumă uriaşă din vânzarea de tricouri. Mai mult, oficialul din “Ştefan cel Mare” susţine că Dan Nistor şi Sergiu Hanca sunt cei mai căutaţi.

Directorul de marketing de la Dinamo a vorbit despre planurile de viitor ale clubului din “Ştefan cel Mare” şi susţine că Dinamo a încasat aproape 500.000 de euro din merchandising în sezonul 2017 – 2018, dar crede că 2019 o să fie un an şi mai productiv din acest punct de vedere. Mai mult, Andrei David a anunţat că oficialii din “Ştefan cel Mare” pregătesc deschiderea unui magazin pentru fani într-o zonă centrală.

Ce sumă a câştigat Dinamo din vânzarea de tricouri

“Sezonul trecut, anul trecut, am avut venituri de 1.500.000 de euro. Din asta, drepturile de imagine şi publicitate au fost undeva la 1.100.000 de euro, iar 400.000 sunt din merchandising. Ne gândim serios în deschiderea unui nou punct , undeva mai înspre mijlocul oraşului.

Avem şi un punct de vânzare mobil care merge cu echipa la meciuri prin ţară. Veniturile din merchandising au crescut de la an la an. Am avut o creştere în ultimii doi ani de 50-60%, de la an la an, deci o creştere exponenţială foarte mare, a declarat Andrei David pentru Telekom Sport.

Sergiu Hanca este îmbrăţişat de Cristi Bălgrădean în meciul jucat de Dinamo cu FCSB
Cristi Bălgrădeam îl îmbrăţişează pe Sergiu Hanca în meciul Dinamo – FCSB

Dan Nistor şi Sergiu Hanca sunt cei mai căutaţi

Andrei David speră ca Dinamo să termine anul 2018 cu aproape 9.000 de tricouri vândute, iar cele mai căutate sunt cele cu numărul “10”, purtat de Dan Nistor, iar pe locul doi în top se află cele cu Sergiu Hanca, chiar dacă mijlocaşul nu trece prin cea mai bună perioadă a sa.

Nici echipa nu trece prin cel mai bun moment. Echipa pregătită de Mircea Rednic a adunat 17 puncte din 15 meciuri jucate în sezonul 2018 – 2019, la egalitate cu Dunărea Călăraşi, Concordia Chiajna şi Poli Iaşi şi se află pe locul 9.

Tags: