News

Sumă uriașă furată de o femeie din România prin metoda ”Detergentul”. Ce pățeau victimele sale

Metoda ”Detergentul” lovește din nou în România. O femeie din Iași a reușit să o aplice cu succes, din păcate pentru victimele sale, și a furat o sumă uriașă de bani în doar două luni.
10.05.2022 | 08:59
Suma uriasa furata de o femeie din Romania prin metoda Detergentul Ce pateau victimele sale
Metoda ”Detergentul” i-a adus unei hoațe din România peste 60.000 de lei în doar două luni. Cum înșela victimele. Sursa foto: 123rf.com
ADVERTISEMENT

Infractorii caută noi modalități prin care să-și înșele victimele. Atunci când nu mai au soluții, revin la mijloace clasice. La Iași, o femeie a aplicat metoda ”Detergentul” și a avut succes.

Metoda ”Detergentul” i-a adus unei hoațe din România peste 60.000 de lei în doar două luni. Cum înșela victimele

În doar două luni de acțiune, metoda ”Detergentul” i-a adus unei hoațe din zona Moldovei aproape 64.000 de lei. Au fost necesare doar 7 victime pentru ca femeia să adune uriașa sumă de bani.

ADVERTISEMENT

Vorbim în acest caz de o recidivistă. Infractoarea fusese eliberată condiţionat din penitenciarul Târgşoru Nou din Ploieşti, în ianuarie anul trecut.

Imediat după ce a ieșit pe ușa penitenciarului, femeia şi-a reluat activitatea care a ”consacrat-o”. Din februarie până în aprilie, ea a acționat la Iaşi, pentru a fura din casele oamenilor prea încrezători în străini.

ADVERTISEMENT

În ce consta metoda ”Detergentul” aplicată de această femeie. Ei bine, modalitatea de lucru era relativ simplă. Într-o primă fază, aceasta se caza la o pensiune, după care începea să colinde oraşul, alegându-şi victimele din rândul persoanelor în vârstă.

Ea cumpăra mai multe produse, precum săpunuri, şerveţele umede, cremă de mâini, deodorant, cafea, biscuţi, ciocolată şi alte lucruri.

ADVERTISEMENT

Apoi intra într-un bloc și nota de pe lista de întreținere apartamentele în care locuiau persoane singure. Suna la apartament și, dacă era vorba de o persoană în vârstă, demara acţiunea.

Odată ajunsă în fața victimei, se recomanda ca fiind reprezentant al unui magazin și spunea că oferă produse gratuite.

ADVERTISEMENT

Oamenii cădeau rapid în plasă, femeia fiind mereu invitată în sufragerie sau în bucătărie. Aici, scotea din ghizodan produsele cumpărate și cerea apoi victimei să-i schimbe o bancnotă de 100 de lei sau de 200 de lei, observând cu această ocazie unde îşi păstrează banii.

Ea cerea victimei să scrie pe o coală de hârtie ce produse a primit şi se scuza că merge la toaletă.

Din acel moment începea să acumuleze bani din casele oamenilor. În cazul fericit în care obținea mai mult de 2.000 de lei, părăsea pensiunea şi se întorcea acasă cu trenul sau chiar cu taxiul, dacă prada era importantă. Dacă nu, îşi relua activitatea.

Infractoarea purta mereu o mască chirurgicală şi ștergea de amprente produsele oferite victimei cu un şerveţel umed, invocând condiţiile de pandemie, scrie Ziarul de Iași.

A furat 30.000 de lei de la o singură persoană

Modalitatea de acțiune de mai sus i-a adus femeii aproape 64.000 de lei, dar şi 28 de grame de bijuterii.

”Captura” cea mai importantă a fost chiar ultima. Hoața a reușit să fure de la un bătrân de 87 de ani o sumă de 30.000 de lei.

Deși făcea tot posibilul pentru a nu fi identificată, hoaţa a fost prinsă până la urmă şi adusă în faţa judecătorilor. Metoda ”Detergentul” îi va aduce încă 5 ani de închisoare.

Judecătorii din Iași au condamnat-o la 4 ani de închisoare, la care se vor adăuga cele 290 de zile rămase neexecutate din pedeapsa anterioară. De asemenea, ea a fost obligată să returneze victimelor banii furați.

ADVERTISEMENT
Tags: