Fotbal international

Suma uriașă pe care Jose Mourinho o va primi de la Man United dacă va fi demis acum

07.10.2018 | 17:21
Suma uriasa pe care Jose Mourinho o va primi de la Man United daca va fi demis acum

Cotidianul Mirror a aflat motivele pentru care Jose Mourinho nu este încă demis de la Manchester United. Nu victoria 3-2 cu Newcastle îl salvează pe antrenorul portughez, ci clauzele din contractul său.

Mourinho și-a făcut la Manchester un contract aproape imposibil de rupt. Dacă „diavolii” aleg să-l dea afară acum, atunci vor trebui să-i achite integral salariul până în junie 2020, cu tot cu bonusuri de fidelitate.

Ce sumă primește Mourinho dacă e demis

Astfel, managerul ar urma să încaseze o sumă colosală, de 34 de milioane de euro. Conducerea lui Manchester United poate avea o mică portiță abia la finele sezonului, dacă Manchester United se va clasa în afara pozițiile de Champions League. În această situație, Jose Mourinho ar urma să încaseze zece milioane de euro din clauzele contractuale.

O altă problemă cu care conducerea lui Manchester United se confruntă în acest moment este aceea că nu există un înlocuitor de top pentru Mourinho, în situația în care acesta ar fi demis.

Singura variantă viabilă este Zinedine Zidane, de trei ori câștigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid. Totuși, tehnicianul francez a strălucit pe banca madrilenilor pentru că acolo s-a aflat ca acasă și a dispus de staruri de calibru mondial.

La Manchester United, Zidane ar trebui să preia o echipă aflată în plină derivă, cu jucători mult sub valoarea celor pe care i-a avut la Real Madrid.

De asta se tem și șefii lui United, care ar prefera un nume cu experiență în locul lui Mourinho, indisponibil la momentul actual.

Manchester United a abia pe locul 8 în Premier League și a suferit deja trei înfrângeri în noul sezon. Paul Pogba și Alexis Sanchez sunt cele mai importante vedete din lotul lui Mourinho care au intrat în conflict cu antrenorul portughez. Mai sunt însă și alte nume în vestiar care l-ar dori plecat pe Jose.