Fotbal international

Sumele amețitoare pe care cluburile le plătesc impresarilor! Ce echipă a cheltuit cel mai mult

01.04.2021 | 23:50
Sumele ametitoare pe care cluburile le platesc impresarilor Ce echipa a cheltuit cel mai mult
ADVERTISEMENT

Marile cluburi ale Europei plătesc în fiecare perioadă de mercato sume impresionate impresarilor pentru a putea să aducă jucătorii pe care îi doresc, altfel ar putea să rămână cu ”buza umflată”, deoarece agentul poate duce fotbalistul la o altă formație care plătește comisioane grase.

Nume grele precum Jorge Mendes sau Mino Raiola au devenit personaje principale în transferurile de jucători, ei cerând sume mari de bani pentru a aduce fotbaliști la echipele de top ale Europei.

ADVERTISEMENT

Comisionul pe care îl pretinde Jorge Mendes este cel clasic, de zece la sută, însă agentul nu încheie decât tranzacţii foarte scumpe, de unde şi veniturile sale cu adevărat impresionante.

Impresarii încasează sume colosale de la cluburi

Presa din Anglia a dat publicității sumele pe care cluburile din Premier League le-au plătit impresarilor în perioada 1 februarie 2020 – 1 februarie 2021, iar totalul este unul fabulos: aproximativ 320.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Clubul care a cheltuit cei mai mulți bani pe comisioanele agenților este Chelsea Londra, care a avut o campanie de transferuri impresionantă aducându-i pe Kai Havertz, Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Ziyech, Edouard Mendy, Malang Sarr și Thiago Silva.

Patronul Roman Abramovich a scos din buzunar pentru impresari peste 40.000.000 de euro și este urmată în această ierarhie de Manchester City și Manchester United, ambele cu sume în jurul a 35.000.000 de euro. Cei mai puțini bani a plătit West Bromwich Albion, aproximativ 5.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Sume cluburi impresari

Juventus, campioana cheltuielilor în Serie A

Site-ul calciomercato.com a dezvăluit sumele cheltuite în Serie A cu impresarii pentru a putea face transferurile dorite. Chiar dacă nu se ridică la nivelul din Premier League, și în Italia se dau bani serioși cătrei agenți, în anul 2020 fiind cheltuiți 138.000.000 de euro.

Ierarhia este condusă inevitab de campioana Juventus Torino, care a scos din visterie nu mai puțin de 20.800.000 de euro. Podiumul este completat de AS Roma (19,2 milioane de euro) și AC Milan (14,3 milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Echipa românilor Dennis Man și Valentin Mihăilă se află la jumătatea clasamentului, cu 4,8 milioane de euro date agenților.Cei mai puțini bani dintre cluburile din Italia au cheltuit Crotone și Spezia, care sunt singurele care au plătit sub un milion de euro.

ADVERTISEMENT