News

Sumele defalcate din rectificarea bugetară au fost publicate. Ce ministere primesc mai mulți bani

Rectificarea bugetară a guvernului Cîțu a adus cu sine mai multe alocări de fonduri surprinzătoare, fiind mai multe ministere și servicii care primesc mai mulți bani
13.08.2021 | 22:38
Sumele defalcate din rectificarea bugetara au fost publicate Ce ministere primesc mai multi bani
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a anunțat vineri care sunt ministerele care nu au reușit să își cheltuiască fondurile alocate, dar și care sunt ‘fruntașii’ din acest clasament.

Alocarea fondurilor pentru Ministerul Transporturilor a iscat noi tensiuni în coaliția de guvernare, cei de la USR considerând că ministerul condus de Cătălin Drulă trebuie să primească sume considerabile de bani pentru proiectele aflate în pregătire.

ADVERTISEMENT

Cum arată rectificarea bugetară. Ce ministere și servicii primesc mai mulți bani

Conform rectificării bugetare, mai multe ministere și servicii publice vor primi mai multe fonduri, arată datele publicate de către Economedia.

Ministerul Sănătății va primi 3.721,3 milioane de lei, cu ajutorul acestor fonduri se vor achiziționa vaccinuri anti COVID-19, se vor implementa măsuri de stimulare a vaccinării, se vor derula programele naționale de sănătate și se va echilibra bugetul fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

ADVERTISEMENT

Ministerul Finanțelor primește puțin peste 3.000 de milioane de lei, dintre care o treime sunt pentru proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, iar 800 de milioane de lei sunt adăugați fondului de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va avea cu 2.244 milioane de lei mai multe fonduri, iar cea mai mare parte dintre acestea se vor cheltui în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației primește aproape 1000 de milioane de lei, 754,4 milioane fiind necesare pentru cheltuieli proprii în vederea investițiilor și realizarea unor proiecte finanțate din fonduri europene derulate de instituțiile din învățământul superior.

Ministerul Energiei primește 650 de milioane per sold, dintre care se propune asigurarea sumelor care sunt necesare pentru acordarea unei finanțări sub formă de grant Societății “Complexul Energetic Oltenia” SA, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 21/2021.

ADVERTISEMENT

Ministerul Transporturilor primește peste 625 de milioane de lei, per sold, pentru suplimentarea de subvenții acordate transportului de călători cu metroul, întreținerea infrastructurii rutiere, participarea la capitalul social al operatorilor economici aflați sub autoritatea ministerului, dar și decontarea facilităților de care beneficiază anumite categorii sociale

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Finanțelor și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale primesc și ele alocări suplimentare de fonduri, pentru implementarea unor proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile de către Administrația Naționala “Apele Române”, plata sumelor din titlurile de plată emise de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, dar și acordarea sprijinului financiar aferent motorinei utilizată în agricultură în trimestrul al doilea.

Fonduri suplimentare mai sunt alocate pentru Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, SRI, Autoritatea Electorală Permanentă, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Economiei, Ministerul Tineretului și Sportului, Academia Română, SIE, Ministerul Justiției, Ministerul Culturii, STS, dar și pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay:
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay: "Lipsă crasă de respect"
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o...
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o femeie! Fosta soţie a lui Borcea a spus tot
De necrezut! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan: ”Te faci...
De necrezut! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan: ”Te faci de râs în fața țării...”. De la ce s-a ajuns la un nou scandal de proporții
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
Ce a putut să scrie fiul Ancăi Molnar după moartea mamei sale. Ti...
Ce a putut să scrie fiul Ancăi Molnar după moartea mamei sale. Ti se rupe sufletul
Adi Despot îi ia apărarea manelistului Babasha: „Te invidiez că nu am fost...
Adi Despot îi ia apărarea manelistului Babasha: „Te invidiez că nu am fost eu în locul tău”
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”