Fotbal international

Sumele fabuloase încasate de Gareth Bale la Real Madrid în sezonul precedent. Cu cât a fost plătit pe minut

18.09.2020 | 10:07
Sumele fabuloase incasate de Gareth Bale la Real Madrid in sezonul precedent Cu cat a fost platit pe minut
ADVERTISEMENT

Gareth Bale a reprezentat, în ultima perioadă, o povară financiară la Real Madrid, iar clubul este mai mult decât mulţumit să îl lase pe galez să plece împrumut la Tottenham.

În stagiunea precedentă, Bale a jucat 1260 de minute pentru campioana Spaniei, în toate competiţiile, adică 14.450 de euro pentru fiecare minut petrecut pe teren.

ADVERTISEMENT

În total, galezul a jucat doar 27,5% dintre minutele totale ale Realului sau, altfel spus, mai puţin de o treime din timpul total de joc. Conflictul cu Zidane a fost motivul pentru care a ratat foarte multe meciuri.

Încasări fabuloase pentru Bale într-un sezon în care mai mult nu a jucat

Salariul lui Gareth Bale la Real Madrid este unul fabulos, de 16,6 milioane de euro anual sau 350.000 de euro pe săptămână.

ADVERTISEMENT

Iar în sezonul recent încheiat, galezul nu şi-a justificat încasările la campioana Spaniei, evoluând foarte puţin pentru un jucător cu statutul său.

În total, atacantul a bifat 1260 de minute: 1092 minute în La Liga în 16 partide, 115 minute în Liga Campionilor în trei meciuri şi 53 de minute în Cupa Spaniei. A marcat 3 goluri şi a oferit două pase decisive pentru colegii săi.

ADVERTISEMENT

Un calcul simplu, salariu împărţit la minutele jucate, ne spune că Gareth Bale a primit 14.450 de euro pentru fiecare minut jucat.

Dacă raportăm salariu la alte statistici obţinem alte cifre ameţitoare: 5,533 milioane de euro pentru fiecare gol marcat sau 8,3 milioane de euro pentru o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

Bale a fost titular de 14 ori, iar de 6 ori a intrat de pe bancă. 830.000 de euro per partidă jucată sau 1,18 milioane de euro pentru fiecare meci ca titular sunt cifre care ar face invidios orice fotbalist.

Calculele pot merge mai departe şi astfel: a primit 1,38 milioane de euro pentru fiecare fază periculoasă creată pentru echipa sa (12 în total), 33.535 de euro pentru oricare din pasele realizate (495) sau 405.000 de euro pentru şuturile expediate spre porţile adverse (41).

Bale, înapoi la Tottenham

Gareth Bale a fost adus de Real Madrid de la Tottenham în 2013, contra sumei de 101 milioane de euro, record la momentul respectiv. În urmă cu 4 ani, în 2016, campioana Spaniei i-a reînnoit contractul galezului.

Acum, Real vrea să scape de Bale pentru a-şi micşora cheltuielile. Cel mai probabil, atacantul va ajunge la Tottenham, sub formă de împrumut, urmând ca englezii să suporte jumătate din salariul acestuia.

Bale nu a mai prins echipa la Real din cauza conflictului cu Zidane, fiind de multe ori lăsat fie pe bancă, fie în afara lotului. Fotbalistul nu a părut însă prea afectat, fiind surprins de mai multe ori distrându-se în afara terenului. 

ADVERTISEMENT