News

Summitul special al UE a fost amânat, după ce președintele Charles Michel e in izolare din cauza Covid-19

22.09.2020 | 20:22
Summitul special al UE a fost amânat, după ce președintele Charles Michel e in izolare din cauza Covid-19
Charles Michel este în izolare din cauza Covid-19. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a intrat în carantină după ce a fost contact direct cu o persoană infectată cu Covid-19.

Anunțul a fost făcut de Barend Letys, purtătorul de cuvânt al lui Charles Michel, prin intermediul rețelelor de socializare.

ADVERTISEMENT

În consecință, Summitul special al Consiliului European care ar fi trebuit să aibă loc joi și vineri, în perioada 24-25 septembrie, a fost amânat pentru 1-2 octombrie.

Președintele Consiliului European este în izolare din cauza Covid-19

Preşedintele a aflat astăzi (marţi, n. red.) că un ofiţer de securitate cu care a fost în contact apropiat la începutul săptămânii trecute a fost testat pozitiv cu COVID. Preşedintele este testat în mod regulat, iar ieri a fost testat negativ. Respectând regulile belgiene, el a intrat în carantină începând de astăzi”, a scris Barend Leyts pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Născut în 21 decembrie 1975, politicianul belgian Charles Michel a fost desemnat în funcția de președinte al Consiliului European în 2 iulie 2019.

Michel a preluat funcția de la Donald Tusk în 1 decembrie 2019. Înainte de a ocupa această funcție a fost al 51-lea premier al Belgiei.

Summitul special al UE era programat inițial în 24-25 septembrie și ar fi trebuit să acopere subiecte fierbinți precum relația cu China, Turcia sau Brexitul.

ADVERTISEMENT

Liderii europeni ar urma să discute despre toate subiectele care nu au fost abordate în ultimele luni din cauza pandemiei de Covid-19. Printre altele, politicienii vor discuta despre bugetul pentru perioada 2021-2017, dar și despre relația Uniunii Europene cu China.

O altă problemă a Uniunii Europene e reprezentată de Turcia, țară care în ultima perioadă stă la baza unor tensiuni cu Grecia din cauza forărilor neautorizate din Marea Mediterană.

Potrivit presei europene, UE ar pregăti sancțiuni economice împotriva regimului condus de Erdogan pentru a-i convinge pe turci să respecte angajamentele internaționale.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri