WEST HAM-ASTRA. Mai stă Şumi? “Eu sînt VINOVATUL! Vedem după”

Cristian Blanuta    Oana Pascaru   
in Stiri sportive
23/08/2016, 16:52
WEST HAM-ASTRA. Mai stă Şumi? “Eu sînt VINOVATUL! Vedem după”

UPDATE 23.08, 16.50/ Antrenorul giurgiuvenilor, Marius Şumudică a declarat că înfrîngerea echipei sale în faţa celor de la CFR Cluj, scor 1-5, a reprezentat pentru el o mare dezamăgire. Cît priveşte anunţul său că îşi dă demisia, Şumudică a spus că momentan îi stă gîndul doar la partida retur cu West Ham, nu la plecarea lui de la echipă.

“Eu sînt sub contract cu Astra. Este şansa noastră, şansa mea de a sta pe bancă, de a fi aproape de ei măcar la meci. La antrenamente nu pot deocamdată să iau parte, mai e pînă pe 9 septembrie. Mergem să ne jucăm şansa. Avem un ascendent normal că nu am pierdut niciodată cu ei în ultimele trei întîlniri. Va fi un joc ce se va disputa în alte circumstanţe, presiunea publicului… Trebuie să fim pregătiţi. Voi încerca să transmit dorinţa mea, agresivitatea mea pentru calificare. Probabil avem doar vreo 30 la sută şanse. Este o mare diferenţă cînd eu sînt lîngă ei. Am avut o discuţie cu domnul Burleanu, îi părea rău, dar astea sînt regulamentele, trebuie să le respectăm.

Eu am fost supărat după joc, dar nu s-a ajuns la demisie. S-au făcut multe speculaţii, dar nici nu s-a pus problema unei demisii. Sînt momente în viaţa unui antrenor, în viaţa unei echipe, care nu duc la nimic bun. E adevărat, pentru mine acum s-au adunat mai multe probleme, dar nu vreau să apar acum cu ele în presă sau să-mi caut alibi. Eu sînt în mare parte vinovat pentru ceea ce e întîmplă la echipă pentru că nu sînt alături de jucători. N-a fost o decizie radicală de a-mi da demisia. Dar sînt multe probleme care m-au pus pe gînduri. Vom vedea ce se va întîmpla într-un final.

E foarte importantă această săptămînă, să încercăm să ne calificăm, să cîştigăm pe urmă acasă şi vom avea apoi două săptămîni de gîndit la ce să facem în continuare. Trebuie să se tragă un semnal de alarmă la Astra pentru că sîntem echipa campioană şi nu arătăm deloc aşa din nici un punct de vedere”, a declarat Şumudică.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 15.55/ Marius Şumudică a decis să rămînă la meciurile cu West Ham United şi Voluntari dar nu a infirmat faptul că şi-a dat demisia.

“Tot ce vă pot spune în acest moment este că sînt antrenorul echipei Astra Giurgiu şi mă gîndesc doar la meciul cu West Ham United de joi, acolo unde voi putea sta pe banca echipei mele, spre deosebire de campionatul din România, acolo unde nu îmi pot exercita dreptul la muncă. Cred că e clar pentru toată lumea ce înseamnă Astra Giurgiu cu Şumudică pe bancă. S-a văzut asta la meciul tur cu West Ham.

Mai am un singur meci pe care îl voi vedea din tribună, cel cu FC Voluntari. Vom vedea ce se întîmplă după. După ce pierzi cu 5-1 e greu să dai vina pe arbitraj, dar poate că altfel ar fi stat lucrurile la Cluj dacă arbitrul Rusandru ne-ar fi dat penalty la Teixeira, iar Petrucci primea al doilea galben. Am cîştigat doar o dată cu acest arbitru, cînd antrenam Chiajna şi am bătut Dinamo cu 3-0. În rest se pare că nu este Steaua mea norocoasă, cu ghilimele de rigoare la steaua mea norocoasă”, a spus Şumudică pentru Mediafax.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 15:03 / Marius Şumudică a dezvăluit motivele care-l îndepărtează de banca Astrei.

“E foarte greu să conduci ceva ce nu conduci. Să nu faci antrenamente, să nu poţi sta pe bancă, să nu poţi vorbi cu jucătorii. N-am înţeles nici azi cum două luni de suspendare s-au făcut patru luni în cazul meu. Lafferty a luat amendă, Demichelis, la fel, Şumudică a fost dat exemplu.

Nu ajungeam niciodată aici dacă nu mă aflam într-o astfel de situaţie. Am spus că pentru Astra campionatul începe în etapa a 7 a, cînd revin pe bancă, acum nu mai ştiu ce se va întîmpla. Tot ceea ce s-a întîmplat cu echipa mea m-a facut să mă gîndesc la plecare.

Am jucători buni, oameni cu caractere deosebite, dar nu mai merge aşa. Dacă nu aveam problemele acestea ne băteam la titlu şi anul ăsta. Ne-am dorit din suflet acest lucru şi puteam să facem asta dacă aveam condiţiile corecte şi normale”, a spus Şumudică.

––––––––––––––––––––-

Marius Şumudică şi-a anunţat jucătorii că-şi va da demisia, după ce Astra a fost învinsă cu 5-1 la Cluj, de CFR.

Imediat după partidă, antrenorul a decis să nu mai continue pe banca giurgiuvenilor şi i-a anunţat pe fotbalişti că va pleca. El nu va face deplasarea la Londra, pentru returul cu West Ham, din play-off-ul Europa League.

Fotbaliştii încearcă acum să-l întoarcă din drum pe Şumudică.

Ştirea MOMENTULUI

Gnohere, în presa luxemburgheză: “Nu îmi place echipa din Cluj. Sunt aroganţi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×