Fotbal intern

Şumudică şi-a amintit cum a pierdut Rapidul titlul în 1998! Cine a fost omul care a ajutat Steaua să se impună pe atunci

Marius Şumudică, antrenorul lui Kayserispor, şi-a amintit cum a pierdut Rapid titlul de campioană în 1998 în faţa celor de la Steaua.
27.11.2017 | 20:41
Sumudica sia amintit cum a pierdut Rapidul titlul in 1998 Cine a fost omul care a ajutat Steaua sa se impuna pe atunci
ADVERTISEMENT

Rapid avea nevoie de o victorie pe terenul celor de la Universitatea Craiova în ultima etapă, însă giuleştenii nu au reuşit să obţină cele trei puncte, iar titlul a ajuns în curtea steliştilor. Şumudică crede că Ioan Becali i-a influenţat decisiv pe jucătorii din Bănie pentru ca Steaua să câştige campionatul, lucru care până la urmă s-a întâmplat.

“Am dat gol ultima etapă la Craiova, am făcut 2-2, şi n-am putut să-i batem. N-am putut să batem Craiova cu toate că erau împărţiţi. Unii îşi doreau să câştigăm noi, unii îşi doreau să câştige Steaua, dar, până la urmă, tot ei au avut de pierdut, că n-au mai jucat în cupele europene şi i-am bătut noi în Cupă.”, a dezvăluit antrenorul la aproape 20 de ani distanţă de la evenimentul care a marcat istoria rapidiştilor.

ADVERTISEMENT

Şumudică este sigur că familia Becali a decis titlul din 1998

“Alergam după minge să o iau şi erau ăia care puneau ledurile, prin spate, angajaţi la Giovanni Becali, şi nu ne dădeau mingile, pasau între ei, că era Giovanni Becali cu Steaua, cu Intercontinental, caşcavalul. N-am putut să luăm campionatul, l-am luat anul următor, am avut un an extraordinar, am dat 20 şi ceva de goluri. Am dat 3 goluri cu Astra, mi-aduc şi acum aminte. Un an impecabil, după care au început să vină ofertele din străinătate”, a afirmat Marius Şumudică la TV Telekom Sport.

 VEZI AICI ONLINE TOATE FAZELE MECIULUI, ECHIPELE DE START, CLASAMENTUL ÎN TIMP REAL!

Steaua avea să câştige campionatul în acel sezon cu 80 de puncte, în timp ce Rapid a încheiat pe locul secund cu 78 de puncte. Fc Argeş a încheiat podiumul cu 65 de puncte, în timp ce Oţelul Galaţi şi FC Naţiona s-au clasat pe locurile patru şi cinci.  Dinamo, marea rivală a celor două formaţii care s-au luptat la titlu a încheiat doar pe locul şase.

ADVERTISEMENT