Fotbal international

Șumudică a plâns la despărțirea de Gaziantep: „Totul s-a încheiat din cauza unei glume”. Video

14.01.2021 | 19:36
Sumudica a plans la despartirea de Gaziantep Totul sa incheiat din cauza unei glume Video
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a izbucnit în lacrimi la ultima conferință de presă la Gaziantep și regretă enorm modul în care s-a încheiat colaborarea cu echipa turcă.

Marius Șumudică și-a reziliat contractul cu Gaziantep, după ce turcii i-au reproșat antrenorului român declarațiile de presă din ultimele săptămâni, iar între cele două părți s-a produs o fractură definitivă.

ADVERTISEMENT

„Șumi” a fost victima unui atac rasist la o televiziune din Turcia, deși a avut un parcurs incredibil la Gaziantep, care a fost lider pentru o zi în Turcia, fiind în cele din urmă pus la zis de un oraș întreg. Fosta echipă a antrenorului român acuză șocul despărțirii și a pierdut al doilea meci consecutiv în campionat, lucru care nu s-a mai întâmplat în acest sezon.

Marius Șumudică, în lacrimi: „Nu mai sunt puternic ca un turc”

Marius Șumudică a susținut o conferință de presă la despărțirea de Gaziantep, în care a încercat încă o dată să își explice comportamentul și să lase o ultimă impresie bună turcilor: „Îmi pare foarte rău acum. Mă întreb care e casa mea, Gaziantep sau România. Am făcut tot cu inima. Orașul acesta a devenit casa mea. Este inacceptabil că totul s-a încheiat din cauza unei glume. Am avut parte de un adevărat succes”, și-a început antrenorul ultima conferință de presă la Gaziantep.

ADVERTISEMENT

După acest moment, Șumudică nu și-a mai putut stăpâni lacrimile și i-a felicitat pe jucători și pe cei din conducere pentru tot ceea ce au realizat în acest sezon din Superliga Turciei: „Îi felicit pe jucători, pe cei din conducere, pe toată lumea. Acum nu mai sunt puternic ca un turc, deoarece voi plânge în fața voastră. Aceste lacrimi vin după o muncă de 18 luni”, a mai spus Șumudică.

Ex-antrenorul lui Gaziantep a declarat că încă nu îi vine să creadă că nu mai este antrenorul echipei, deși se simțea ca acasă, după 18 luni petrecute în Turcia: „Încă mă gândesc că mă sui în mașină, după ce mă trezesc, și merg la club. În regulă, am făcut o greșeală, mi-am prezentat scuzele, n-am insultat pe nimeni. Din nefericire, ne-am despărțit. Nu trebuia să se întâmple, însă așa a fost să fie”, a spus acesta plin de regrete.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică: „Rămân cu un gust amar. La revedere, Gaziantep”

Marius Șumudică e trist pentru felul în care a plecat de la Gaziantep, deși mai avea doar patru luni contract cu turcii și îi pare rău că nu a avut alături suporterii în acest sezon: „Mi-am încheiat misiunea aici, însă rămân cu un gust amar. Sunt trist că nu am putut sărbători cu fanii victoriile importante pe care le-am reușit. Toți cei de aici vor rămâne în inima mea. La revedere, Gaziantep”, a încheiat Șumudică ultima conferință de presă ca antrenor al turcilor.

Marius Șumudică a lăsat-o pe Gaziantep pe locul 4 în Turcia, cu 31 de puncte strânse în primele 17 etape, la patru lungimi de liderul Beșiktaș, deși a avut un buget infim în comparație cu granzii.

ADVERTISEMENT

Antrenorul consideră că o singură declarație a produs tot acest scandal și a refuzat să îi răspundă lui Erman Toroglu, care i-a reproșat faptul că se comportă „țigănește”. Gică Popescu și Mircea Lucescu i-au luat apărarea lui Marius Șumudică. Ministrul Sportului, Eduard Novak, a emis de asemenea un comunicat de presă în care condamnă declarațiile rasiste ale turcilor din cadrul unei emisiuni televizate, în timp ce Cornel Dinu e de părere că Șumudică i-a jignit pe turci.

ADVERTISEMENT