Fotbal intern

Şumudică, atac la adresa FRF: “M-au decapitat!” Ce zice despre Copenhaga-Astra

Astra Giurgiu va întîlni FC Copenhaga, miercuri, ora 20:30, în manşa a doua a turului al treilea din preliminariile Ligii Campionilor. Partida tur s-a terminat 1-1, iar giurgiuvenii îşi doresc...
02.08.2016 | 10:46
Sumudica atac la adresa FRF Mau decapitat Ce zice despre CopenhagaAstra
ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu va întîlni FC Copenhaga, miercuri, ora 20:30, în manşa a doua a turului al treilea din preliminariile Ligii Campionilor. Partida tur s-a terminat 1-1, iar giurgiuvenii îşi doresc să se impună şi să se califice mai departe.

Marius Şumudică, tehnicianul campioanei României, a vorbit despre meciul retur cu FC Copenhaga şi crede că jucătorii săi vor lăsa o impresie bună. Totodată, Şumi a comentat şi în legătură cu suspendarea primită din partea Federaţiei Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

“Eu cred că o să arătăm bine la meciul cu FC Copenhaga. Nu am cum să le transmit din răutatea mea, din agresivitatea mea. Băieţii sînt ok. Nu am de gînd să stau pe bancă. Cred că UEFA nu va trimite nici pentru acest meci o foaie prin care să informeze că nu am voie să stau pe bancă. UEFA face această informare luni şi anunţă ce jucători sau antrenori sînt suspendaţi. În momentul acesta aş putea să stau pe bancă, dar FRF nu doreşte asta.

Chiar şi selecţionerul a încercat să facă tot posibilul ca eu să pot sta pe bancă. Vorbeam cu Mircea Lucescu şi spunea că ceea ce mi se întîmplă este o prostie. Era indignat de tot ceea ce se întîmplă. Eu nu am făcut nimic, nu am jucat pe echipa mea şi nu am cîştigat nici un euro. Pe mine m-au decapitat că am jucat Real Madrid cu Barcelona. E incredibil. Era interzis de regulament, dar cred că e mai grav să truchezi un meci decît să pariezi pe un astfel de meci. Eu aş putea să antrenez în străinătate oricînd. Eu acum aveam dreptul să stau pe bancă pentru că am făcut 9 zile de suspendare, dar nu vreau să mă expun. Regulamentul este total eronat şi au recunoscut oamenii din FRF. Unui om care este interzis nu îi poţi da suspendare în jocuri. Nu există aşa ceva în nici un campionat din lume. 

ADVERTISEMENT

Sînt hărţuit pentru că evit să vorbesc după meciuri. Nu vreau să jignesc pe nimeni din club, dar nu ne permitem să dăm 90.000 de euro pe un charter şi am preferat să mergem cu o cursă de linie. Eu am fost de acord să nu luăm un charter pentru că putem să cheltuim acei 90.000 de euro pe alte lucruri. Jucătorii s-au antrenat ieri după amiază şi sînt ok. Am o relaţie specială cu Dani Coamn şi niciodată nu o să auziţi că spun ceva despre el. Mai bine ne băgăm într-o cameră şi stăm de vorbă faţă în faţă. Vorbesc cu Ioan Niculae. Eu mi-am spus părerea despre Budescu. Îl doresc, dar nu este problema mea ci a oficialilor clubului. Nu ştiu ce bani vrea el şi ce negocieri au cei de la Astra cu formaţia din China”, a spus Marius Şumudică.