Sport

Șumudică, dezlănțuit după ce s-a zvonit că ar putea fi dat afară de la CFR: „Invenții. Nu mi s-a reproșat nimic”

Marius Șumudică s-a arătat extrem de deranjat de zvonurile potrivit cărora ar putea fi demis: „Invenții”, a răbufnit tehnicianul campioanei României.
11.08.2021 | 23:50
Șumudică, dezlănțuit după ce s-a zvonit că ar putea fi dat afară de la CFR: „Invenții. Nu mi s-a reproșat nimic”
Tehnicianul campioanei demontează zvonul conform căruia ar putea fi demis. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Imediat după eliminarea din turul trei preliminar al Ligii Campionilor (2-4 la general), în spațiul mediatic a început să circule un zvon conform căruia Marius Șumudică ar putea fi demis în cazul unei înfrângeri și în play-off-ul Europa League, unde CFR va da piept cu Steaua Roșie Belgrad.

Chestionat pe marginea subiectului, tehnicianul s-a arătat extrem de deranjat și a dat asigurări că un astfel de scenariu nu poate deveni realitate. „Nu mi s-a reproșat absolut nimic. Sunt invenții de presă. Eu am un contract semnat, îl respect”, a răbufnit acesta, în direct la TV.

Până la duelul decisiv pentru grupele celei de-a doua competiții intercluburi, pe ardeleni îi așteaptă o nouă etapă de campionat. Vineri, 13 august, de la ora 21:30, aceștia vor înfrunta, pe teren propriu, echipa lui Gică Hagi, Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, deranjat de zvonul conform căruia ar putea fi dat afară dacă CFR nu trece de Steaua Roșie Belgrad

Din punctul meu de vedere, ați atins toate subiectele, m-ați dat și demis dacă nu mă calific cu Steaua Roșie. Ce aș mai putea să spun. E clar că a existat o diferență de valoare, o diferență de prospețime, o diferență de ceea ce putem să punem în balanță în ceea ce înseamnă această calificare.

Abia am ajuns și sunt încolțit din toate punctele de vedere. Nu mă plâng. A devenit un motto. Niciodată nu am făcut referire la oamenii de presă și la oamenii care fac această meserie cu decență.

ADVERTISEMENT

Eu băteam în altă parte, la oameni care nu au realizat nimic în fotbalul românesc și apar la televiziuni și în momentul în care au fost în postura mea de antrenor nu au luat măcar un trofeu.

Am fost declarat antrenorul anului în Turcia. CFR-ul este singurul club rămas într-o competiție europeană. Este adevărat că am ieșit, dar nu rușinos. Am încercat să facem ceva. Ne-am dat seama că sunt mult mai puternici decât noi.

ADVERTISEMENT

Nu mi s-a reproșat absolut nimic. Sunt invenții de presă. Eu am un contract semnat, îl respect. Nici nu știu că poți face performanță într-o lună, două. Hai să vedem cine face o surpriză cu Young Boys”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport.

Cum l-au surprins elvețienii: „Înseamnă încredere, forță”

Referitor la adversara din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Young Boys Berna, tehnicianul CFR-ului a rămas surprins nu doar de viteza net superioară pe faza ofensivă, ci și de modul în care abordează fazele fixe.

ADVERTISEMENT

O echipă mai puternică. La Cluj, am încercat să ținem de un rezultat de 1-0. Cred că această echipă și dacă marcam trei goluri, puteau marca patru goluri cu ușurință. A fost o diferență mare. Tot văd că facem comparații cu ce s-a întâmplat în anii trecuți.

CFR-ul a pierdut niște jucători față de anii trecuți. CFR-ul în momentul de față se transformă, are nevoie de timp. Am schimbat sistemul și cred că i-am surprins. În momentul în care marchezi repede, cum am făcut și ieri în minutul 4, apare o conservare a rezultatului, lucru pe care eu nu l-am cerut.

ADVERTISEMENT

Nu am telecomandă. Nu pot să fac mai mult de atât. Dacă aș putea, aș intra în teren. Primele douăzeci de minute am făcut pressing. Au un jucător, eu n-am văzut în viața mea, care zici că are reactor, Elia.

Neavând dublaj pe partea de apărare, eram surprinși și putea duce la o catastrofă să pierdem cu 7, 8 -1. Noi am avut niște probleme, ați avut câte ocazii și-au creat. O echipă care, față de anul trecut, au odihnit opt titulari să îi folosească cu noi.

Au șase jucători la echipa națională a Elveției, care a eliminat Franța la EURO 2020. Anul trecut au jucat fără spectatori. Acum, au fost peste 20 de mii de spectatori. Când au marcat, am crezut că au marcat spectatorii.

O echipă net superioară. Prima echipă în viața mea de când antrenez care în momentul în care au o fază fixă să lase în spate doar un singur apărător. Înseamnă încredere, forță.

Noi jucăm la trei zile, este destul de greu, călătorim foarte mult, dar asta ne este meseria, nu vreau să ne plângem. Suntem numai prin hoteluri, avioane. Clubul face eforturi să avem cele mai bune condiții. Am întâlnit o echipă mai bună decât noi din toate punctele de vedere”, a mai spus Marius Șumudică.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik