Fotbal intern

Şumudică îl atacă pe Cosmin Contra: “Budescu a fost deranjat că nu a jucat”

13.09.2018 | 14:14
Sumudica il ataca pe Cosmin Contra Budescu a fost deranjat ca nu a jucat

Marius Şumudică îl atacă pe Cosmin Contra după ce selecţionerul a decis să nu îl utilizeze pe Constantin Budescu în partida de la Belgrad, cu Serbia. Antrenorul lui Al Shabab i-a luat apărarea jucătorului său, care a fost nevoit să zboare din Arabia Saudită în România pentru debutul în Liga Naţiunilor şi a fost folosit într-o singură partidă, timp de doar 20 de minute.

“Probabil că Budescu a fost deranajat că n-a jucat, dar n-a acuzat pe nimeni, el trece ușor peste asta. Am vorbit puțin cu el. A făcut antrenament de recuperare cu preparatorul nostru fizic. Nu e confortabil să mergi 6-7 ore cu avionul și să joci doar 20 de minute. Liga Națiunilor mi se pare o competiție amicală. Nu văd echipele focusate. Nu vreau să dau la o parte performanța pe care am realizat-o în Serbia.

Şumudică îl atacă pe Cosmin Contra

Acest 2-2 e o performanță după acea înfrângere cu 5-0. În prima repriză am fost zero, dar în a doua repriză au existat unele sclipiri. E adevărat că pe faza de atac am avut unele realizări pentru că se juca foarte deschis. A fost o repriză bună”, a declarat Marius Şumudică la un post de televiziune.

Marius Şumudică se ia de Contra după ce elevul său nu a fost luat în calcul pentru partida cu Serbia de la Muntenegru. Despre celălalt selecţioner, Mirel Rădoi, de la U 21, Şumi a avut însă numai cuvinte de laudă după victoriile cu Portugalia şi Bosnia-Herţegovina: “Mirel Rădoi va avea un viitor strălucit ca antrenor. El are un mare atu că a acceptat s-o ia până la urmă de jos, să se ducă la școala de antrenori și să ia diplomele. Să câștigi în Portugalia e extraordinar de greu, știu ce vorbesc. Știu ce înseamnă școala de juniori portugheză. O să vedeți traseul lui Mirel Rădoi, nefiindu-mi un tip simpatic, din cauza trecutului. Eu îi doresc din tot sufletul să ajungă departe. Știe să țină vestiarul unit, îți dă puterea de a lupta și tăria pentru a juca și pentru el”, a spus Marius Şumudică la un post de televiziune.

Şumudică îl atacă pe Cosmin Contra. Selecţionerul în meciul de fotbal dintre Serbia şi România, din cadrul Ligii Naţiunilor, desfăşurat pe Stadionul Partizan din Belgrad, luni 10 septembrie 2018.
Şumudică îl atacă pe Cosmin Contra. Selecţionerul în meciul de fotbal dintre Serbia şi România, din cadrul Ligii Naţiunilor

Dorinel Munteanu vorbea pentru FANATIK.RO despre meciul cu Muntenegru şi critica alegerile lui Contra: “Ca să fiu sincer acest egal nu este chiar o mare tragedie, dar dacă pierdem în Serbia, atunci vom avea mult de tras ca să mai recuperăm şi îmi este teamă că o să terminăm cu grupa asta chiar înainte de a o începe. Mă aşteptam mai mult de la băieţii lui Cosmin Contra, ţinând cont că ei au făcut meciuri bune în ultima perioadă. Dar după câte vedeţi şi voi şi acum s-a dovedit că meciurile amicale tot meciuri amicale rămân.

Şincer nu am înţeles de ce au lipsit din echipa de start a României, Budescu şi Ţucudean. Budi era omul care putea să îi pună în mare dificultate pe fundaşii mungenegreni, iar Ţucudean se putea lupta mult mai bine cu fundaşii centrali faţă de Keşeru. De câte ori Keşeru a fost trimis în naţională pe acea poziţie în teren, cu spatele la poarta adversă, nu a dat niciodată randament.”