Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Șumudică, Mircea Lucescu și Lupu, dezbatere aprinsă pe subiectul Generația de Aur vs Generația Inimilor Mari! „Dacă jucăm finala EURO, cum le spunem ăstora?”

Marius Șumudică, Mircea Lucescu și Dănuț Lupu au purtat o dezbatere aprinsă pe subiectul Generația de Aur vs Generația Inimilor Mari.
20.06.2024 | 12:06
Sumudica Mircea Lucescu si Lupu dezbatere aprinsa pe subiectul Generatia de Aur vs Generatia Inimilor Mari Daca jucam finala EURO cum le spunem astora
Șumudică, Mircea Lucescu și Lupu, dezbatere aprinsă pe subiectul Generația de Aur vs Generația Inimilor Mari! „Dacă jucăm finala EURO, cum le spunem ăstora?”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Selecționata lui Edi Iordănescu și-a câștigat renumele de Generația Inimilor Mari prin succesul istoric cu Ucraina de la EURO 2024. Marius Șumudică și Dănuț Lupu și-au pus un semn de întrebare cu privire la următoarea denumire a „tricolorilor” în cazul unei performanțe neașteptate la un turneu final.

Șumudică, Mircea Lucescu și Lupu, dezbatere aprinsă pe subiectul Generația de Aur vs Generația Inimilor Mari! „Dacă jucăm finala EURO, cum le spunem ăstora?”

Marius Șumudică a vorbit despre Generația de Aur și Generația Inimilor Mari la FANATIK LA EURO. Tehnicianul român a comparat loturile celor două selecționate și a subliniat principalul merit al lui Edi Iordănescu: formarea unui grup.

ADVERTISEMENT

„E greu să compari, dar generația care a existat înainte era formată din foarte multe individualități, adică jucători care aveau o calitate extraordinară. Edi a format un grup foarte puternic, asta e diferența dintre Edi Iordănescu și Anghel Iordănescu”, a spus Șumudică.

Dănuț Lupu a făcut și el comparația dintre lotul pe care Anghel Iordănescu l-a avut în 1994 și cel pe care se bazează Edi Iordănescu la EURO 2024: „La nea Puiu au făcut grupul jucătorii, iar acum Edi a făcut grupul”.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a continuat cu laude la adresa selecționerului, despre care spune că nu va continua la națională: „E meritul lui Edi, nu este frumos să vorbim de Anghel Iordănescu. Este greu să faci o comparație, dar  trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului în momentul de față.

În momentul de față, Edi este pe val. Eu sunt de acord cu Remus Răureanu și eu cred că nu va continua. Dacă îi dă un milion poate o continua omul. Cred că dacă se califică să aibă niște oferte consistente”.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu: „Nu există generații de aur”

Horia Ivanovici a subliniat faptul că Mircea Lucescu nu este de acord să folosească denumirea Generația de Aur: „Mă uitam la nea Mircea, nu prea îi place asta cu Generația de Aur, deloc. Ai auzit cum a zis de două, trei ori: «Nu există generații de aur»”.

Dănuț Lupu a vorbit despre relația dintre membrii Generației de Aur și Mircea Lucescu. Specialistul FANATIK consideră că în formarea legendelor din 1994 a jucat un rol foarte important și Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

„Nu că nu îi convine, i-a făcut pe majoritatea din Generația de Aur. Nu a fost la meciul Generației de Aur pentru că nu l-au invitat, așa cum nu au invitat pe multă lume, dar asta nu înseamnă că are ceva cu ei.

Nea Mircea este un tip care a ajutat foarte mulți jucători de-a lungul timpului. Și pe Balaci l-a ajutat mult când a fost cu genunchiul, pe Boloni l-a trimis la Steaua când a avut probleme. A fost omul care te-a ajutat dacă l-ai ajutat.

Dacă a avut un merit de ce nu îl dai. A avut perioada aia în 2000 când s-a certat cu Hagi și nea Mircea l-a ajutat foarte multe, iar acum Hagi îl laudă mereu, cum facem? Nea Mircea este un tip care îți spune când greșești, mie mi-a spus când am greșit.

Cine e Generația de Aur? E Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu. Nu prea a avut copii de suflet pe acolo nea Mircea”, a spus Dănuț Lupu la FANATIK LA EURO, show live pe site-ul FANATIK.RO.

Marius Șumudică: „Dacă jucăm finala EURO, pe ăștia cum îi numim?”

Marius Șumudică: „Dacă jucăm finala EURO, pe ăștia cum îi numim?”.

Dănuț Lupu: „Generația de Platină. Pe mine m-au criticat foarte mulți fiindcă de-a lungul timpului am spus că a fost o generație mult mai bună decât generațiile care au fost până acum. Nu am câștigat nimic, de ce să fim Generația de Aur”.

Marius Șumudică: „Se poate întâmpla în istoria fotbalului românesc ca o generație să facă rezultate mai bune, cum se numește generația aia”.

Dănuț Lupu: „Poate Generația Inimilor Mari poate se califică și ajunge în semifinale, ce facem atunci. Cine ne-a dat nouă șanse în 1989 la 1-0 pentru Danemarca că reușim să învingem și mergem la Cupa Mondială. Fotbalul nu mai e ce era atunci, când erau mulți jucători de valoare”.

ADVERTISEMENT
7,20 este cota oferită de BETANO pentru „2 solist” la meciul Belgia - România