Fotbal intern

Şi el se înclină în faţa FCSB: “Duc mai departe fotbalul românesc”

Marius Şumudică a vorbit în termeni laudativi despre FCSB! S-a întâmplat în această dimineaţă, când antrenorul de la Kayserispor a analizat evoluţia foştilor săi jucători în partida...
03.08.2017 | 12:07
Si el se inclina in fata FCSB Duc mai departe fotbalul romanesc
ADVERTISEMENT

Marius Şumudică a vorbit în termeni laudativi despre FCSB! S-a întâmplat în această dimineaţă, când antrenorul de la Kayserispor a analizat evoluţia foştilor săi jucători în partida retur cu Viktoria Plzen. Cel mai lăudat a fost Denis Alibec, fostul atacant al Astrei, despre care spune că este un adevărat magician.

Toată lumea îl contestă pe Alibec, l-aţi vazut pe Alibec ieri. Îi prieşte acolo, e un hotel aproape de stadion, doar traversează, glumind acum un pic. Alibec poate să dea el din mâini de 10.000 de ori ca un dirijor, poate să fie la un concert, la Mozart, unde îl duci, să ia şi bagheta magică. În momentul în care are mingea e letal. Aţi văzut ce pasă i-a dat lui Tănase? Nici nu ştiau ăia unde e mingea, se întorceau 180 de grade, unul dintre ei a căzut. Ăsta este Alibec, dacă ştim să-l luăm cu bune şi cu rele este clar că te ajută”, a spus Şumudică.   

ADVERTISEMENT

Sumudica Plzen-Steaua. “Morais zici că e tanc!”

Alţi doi fotbalişti elogiaţi de Şumudică au fost Junior Morais şi Filipe Teixeira. Brazilianul Stelei este văzut de tehnician ca un fotbalist imperial la mijlocul terenului, iar despre portughez Şumudică a spus că el a fost practic omul care a tranşat soarta dublei manşe dintre Steaua şi Plzen.

“Teixeira? Cine n-are bătrâni sa-şi cumpere. Când m-a intrebat Gigi despre el i-am spus să-l ia cu ochii închişi că eu ştiu ce înseamnă. Mă punea: mai dă-i un telefon, mai convinge-l. Îi spuneam că nu e treaba mea. Eu mai mult decât să-l antrenez la momentul respectiv nu puteam să fac. Sunt 2 jucători care au învăţat ce înseamnă performanţa, au avut experienţă la nivelul ăsta. M-am bucurat şi pentru Junior, imperial şi la mijlocul terenului. N-am văzut atâta forţă la un jucător, zici ca e tanc”, a fost declaraţia lui Şumudică.  

ADVERTISEMENT

Sumudica Plzen-Steaua. “Cu lotul ăsta, trebuie să fii tâmpit să n-ai rezultate”

Singurul care n-a avut parte de laude excesive a fost Nicolae Dică, antrenorul celor de la FCSB fiind doar felicitat de Şumudică. Cei doi au avut un conflict verbal în urmă cu o săptămână, după ce Gigi Becali afirmase că poate ar fi trebuit să-l pună pe Şumudică antrenor la Steaua.

“Nu vreau acum să readuc în discuţie problemele unui antrenor dar în momentul în care patronul iţi cumpără tot ce-i mai bun în ţara asta, păi trebuie să fii tâmpit să nu ai rezultate, să nu ai nicio treabă cu fotbalul! Iar din punctul ăsta de vedere ţin să-l felicit pe Dică pentru rezultatul de aseară, să dea Dumnezeu să fie ca un imbold pentru tot ce are de făcut în cariera de antrenor. FCSB trebuie felicitat pentru că duce mai departe fotbalul romanesc. Sunt puţini cei care reuşesc asta şi merită aplaudată”, a încheiat antrenorul lui Kayserispor.

ADVERTISEMENT