Fotbal international

Șumudică și Budescu, în costum tradițional de ziua națională a Arabiei Saudite. Au fost sufletul petrecerii. Video

24.09.2018 | 08:24
Sumudica si Budescu in costum traditional de ziua nationala a Arabiei Saudite Au fost sufletul petrecerii Video

Marius Șumudică le-a câștigat repede simpatia șeicilor din Arabia Saudită, dar și pe a suporterilor lui Al Shabab. Antrenorul român a participat, alături de Constantin Budescu, Valerică Găman și ceilalți fotbaliști și membri din stafful clubului, la un eveniment organizat cu ocazia zilei naționale a Arabiei Saudite. Conform protocolului, cei 3 au purtat costume tradiționale din zona Golfului.

Al Shabab e pe locul 5 în campionat, după 3 etape scurse din actualul sezon în care echipa antrenată de Marius Șumudică a acumulat 7 puncte și se află la 2 lungimi de undă în spatele liderului Al Hilal. Tehnicianul român a ajuns la clubul din Golf în această vară, împreună cu Budescu și Găman, pentru a le îndeplini visele șeicilor de la Al Shabab. Alfați într-o țară cu mentalitate și cultură diferite, cei 3 trebuie să se adapteze, iar asta presupune să facă lucuri noi, printre care să ia parte la evenimentele organizate cu ocazia diferitelor sărbători din Arabia Saudită.

Marius Șumudică, antrenor Al Shabab
Marius Șumudică, antrenor Al Shabab

Marius Șumudică s-a îmbrăcat în costum tradițional de ziua națională a Arabiei Saudite

Jucătorii și stafful clubului Al Shabab au participat duminică la un eveniment care a marcat 86 de ani de la constituirea regatului Arabiei Saudite, iar Marius Șumudică, Valerică Găman și Constantin Budescu nu puteau lipsi. Antrenorul și cei 2 jucători au respectat tradiția arabilor și s-au îmbrăcat în costume tradiționale, acesta fiind protocolul pentru toți cei care au participat. Românii lui Al Shabab au fost sufletul petrecerii și au dansat pe ritmuri orientale.

Evenimentul a avut loc la 2 zile după ce Al Shabab a remizat cu Al Fateh în campionat, scor 1-1 pe teren propriu, într-o partidă în care Budescu și Găman au fost titulari. Imediat după terminarea festivității, Marius Șumudică a fost filmat de jurnaliștii din Arabia Saudită. “Uită-te, băi, cum arăt!”, a exclamat, zâmbind, antrenorul român, în hohotele de râs ale reporterilor. Șumudică trebuie să își mobilizeze acum elevii pentru partida de vineri din prima ligă a Arabiei Saudite, când Al Shabab va întâlni în deplasare pe Al Raed.