News

Sunday Times: China avea de 7 ani un virus asemănător COVID-19, dar l-a ținut ascuns în laboratoarele din Wuhan

05.07.2020 | 11:08
Sunday Times China avea de 7 ani un virus asemanator COVID19 dar la tinut ascuns in laboratoarele din Wuhan
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Sunday Times au descoperit că oamenii de știință din China știau de existența unei tulpine de virus asemănătoare coronavirusului încă de acum 7 ani de zile.

Aceasta a fost găsită într-o mină abandonată după care specialiștii au luat decizia să depoziteze virusul într-un laborator din Wuhan

ADVERTISEMENT

Conform anchetei tulpina a fost descoperită încă din 2013. Mai mulți oameni de știință au găsit virusul într-o mină de cupru infestată de lilieci și șobolani.

Anchetă a jurnaliștilor de la Sunday Times

Se mai știe că descoperirea a vut loc în sud-vestul Chinei și, spun jurnaliștii, ar fi cel mai puternic indiciu pentru aflarea locului în care a început pandemia generată de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

De altfel, această tulpină a fost cunoscută încă din 2012, atunci când șase bărbați care lucrau în mină au dezvoltat febră, tuse și pneumonie. Din păcate, trei dintre ei aveau să-și piardă viața în ciuda tratamentelor de care au avut parte.

Aceste informații au apărut după ce, în aprilie, președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a spus că are un „nivel ridicat de încredere” că noul coronavirus provine de la Institutul de Virusologie din Wuhan.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, cel mai puternic om de pe planetă a spus că ar fi văzut dovezi în acest sens, dovezi pe care chinezii nu le pot contrazice.

Cu toate acestea, oficialii chinezi și experții laboratorului incriminat au negat vehement această variantă și au subliniat că virusurile depozitate în instituția din Wuhan sunt în singuranță și nu sunt responsabile pentru declanșarea epidemiei.

ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus s-a soldat cu cel puţin 526.663 de decese în întreaga lume de când biroul din China al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a anunţat apariţia virusului, la sfârşitul lunii decembrie

Au fost diagnosticate oficial peste 11.103.630 de cazuri de infectare în 196 de ţări şi teritori. Dintre cei infectaţi, 5.715.100 sunt vindecaţi.

 

 

 

ADVERTISEMENT