News

Sunetele misterioase care vin din spaţiu, înregistrate iar de cercetătorii americani. Se repetă o dată la 157 de zile

09.06.2020 | 16:50
Sunetele misterioase care vin din spatiu inregistrate iar de cercetatorii americani Se repeta o data la 157 de zile
ADVERTISEMENT

Cercetătorii americani au descoperit un nou semnal misterios, venit din spațiu. Undele radio urmează un model precis, care se repetă la fiecare 157 de zile.

Cercetătorii americani au înregistrat, din nou, sunete misterioase din spațiu

Semnalul radio misterios venit din spațiu a fost detectat pentru a doua oară în istorie, însă oamenii de știință nu pot să-și dea seama de sursa acestor semnale ciudate.

ADVERTISEMENT

Semnalele radio rapide (FRB) sunt emisii de câteva milisecunde de unde radio în spațiu, care provin din anumite galaxii care au fost deja identificate. Cu toate acestea, sursa semnalelor nu poate fi identificată, conform CNN.

Cercetătorii au remarcat că undele radio sunt repetitive, deci se repetă de mai multe ori, sub forma unui grup.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 2020, astronomii au identificat semnalul radio repetitiv FRB 180916.J0158+65, semnal radio care se repetă la 16.35 zile. Mai exact, semnalul se producea în decurs de patru zile, odată sau de două ori pe oră. Apoi, înceta timp de 12 zile, după care se relua.

Un al doilea semnal repetitiv, denumit FRB 121102 a fost identificat în condițiile în care se repetă la 90 de zile, după care urmează o pauză de 67 de zile. Modelul e repetitiv și se repetă la fiecare 157 de zile. Acest semnal era cunoscut ca fiind repetitiv încă din 2016, însă abia acum cercetătorii i-au stabilit un model.

ADVERTISEMENT

Până acum, un singur semnal radio repetitiv avea stabilit un model de emisie. Detectarea unui astfel de semnal ne oferă informații importante despre ce ar putea fi strămoșul semnalelor radio repetitive.

Periodicitatea ne spune că obiectul care produce aceste semnale probabil se află pe orbită alături de alt corp ceresc”, a explicat Kaustubh Rajwade, unul dintre cercetătorii de top de la Universitatea din Manchester.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost publicat duminică în jurnalul Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Primul astfel de semnal radio-repetitiv urmărit până la sursă datează din 2017 și a dus cercetătorii într-o galaxie aflată la 3 miliarde de ani-lumină de Pământ.

ADVERTISEMENT